Nieuwsbrief maart 2021

KindCentrum De Zeeraket

We hebben u al eerder verteld over onze nieuwbouwplannen en we zijn trots dat er nu ook al het nodige moois te zien is. Wie in Duin woont of daar wel eens wandelt, zal de bouw van KindCentrum De Zeeraket niet zijn ontgaan. Het hoogste punt is vorige week behaald en we zijn blij dat alles voorspoedig verloopt. Deze locatie voor kdv en bso opent op 23 augustus aanstaande (zie ook vervolg onder kdv De Zeeraket). Op zaterdag 4 september houden we een Open Dag; dus noteert u deze vast in de agenda!

Thema bso’s in Duin

Ook wordt hard gebouwd aan een onderkomen voor verschillende nieuwe bso’s in Duin. Zij vestigen zich in de woontoren Kaapstad (boven de Plusmarkt). Daar starten per 1 september:

 • bso Koken & Bakken
 • bso Handvaardigheid & Techniek
 • bso Musical & Dans
 • bso Outdoor

 

En bij KindCentrum De Zeeraket komt ook de bso Sport.


Woontoren Kaapstad

Alle thema bso’s (behalve Koken & Bakken en Outdoor) zullen ook in Poort blijven bestaan. We zijn blij dat we door de toenemende vraag naar opvang meer kinderen kunnen plaatsen bij een van onze uitdagende bso’s.

Poort of Duin?!

Officieel is Duin onderdeel van het stadsdeel Poort, maar wij kiezen voor de benoeming Poort en Duin als het om locatie-aanduiding gaat.

Warme maaltijden voor ouders

Aan het einde van de dag de kinderen ophalen en direct een warme maaltijd mee naar huis nemen? Dat gaat in het vierde kwartaal wellicht tot de mogelijkheden behoren. We zijn hierover in gesprek met de Plusmarkt die zich in Duin zal vestigen. We houden u op de hoogte.

Gezonde voeding

Binnen KCA zijn we vooruitstrevend, ook als het om gezondheid gaat. We geven de kinderen gezonde voeding en zorgen dat we naar buiten gaan. Daarnaast dragen we bij aan de gezondheid van kinderen door te voldoen aan de pedagogische basisbehoeften. Zo draagt KCA op alle vlakken bij aan een optimale ontwikkeling voor kinderen.

KCA had al een gezond voedingsbeleid, maar deze is wat aangescherpt. Sinds 2020 hebben wij een ‘gezonde’ coach in huis en volgen wij de richtlijnen van het voedingscentrum. De grootste verandering in het voedingsbeleid is dat we geen limonade meer schenken en geen salami meer aanbieden voor op brood. Dit zijn voedingsmiddelen die niet in de schijf van vijf passen. Mocht uw kind bij ons willen trakteren, dan vragen wij u om rekening te houden met ons gezonde voedingsbeleid. Ons traktaktiebeleid vindt u in de OuderApp. De locatiemanager denkt bij vragen natuurlijk graag met u mee.

Groei KCA

Onze organisatie groeit en dat vraagt om een verdere professionalisering. Dit heeft o.a. geleid tot enige functieveranderingen en uitbreiding van functies op ons kantoor, te weten:

 • Directie
  Leo en Renate van Belzen
 • Manager HRM
  Kayleigh Barnhoorn
 • Facility Manager
  Xandra van Boxtel
 • Adviseur Plannen
  Henk Dragtstra
 • Beleidsmedewerker
  Anita Bakker
 • Medewerker Contracten en communicatie
  Didi Berkhof
 • Assistent locatiemanager bso Poort
  Sandra Zwartjes