De Woudreus (in Nobelhorst) is een nieuwe locatie, waar wij buitenschoolse opvang aanbieden. Op alle dagen kunnen kinderen tussen de 4 en 13 jaar die op een school in Nobelhorst zitten gezellig met elkaar sporten. In de verdere toekomst zullen wij ons aanbod met verschillende thema bso’s uitbreiden.

Adres De Woudreus

Marie Curielaan 301
1341 BA  Almere

Algemene contactinformatie

036 – 30 350 00 (optie 0)
dewoudreus@kindercentrumalmere.nl

Algemene informatie

Vanuit IKC De Woudreus bieden wij . buitenschoolse opvang aan. Het IKC start in een noodvoorziening aan de Marie Curielaan. De verwachting is dat in de nabije toekomst een permanente locatie gebouwd kan worden.

Samenwerken met basisscholen is ons niet vreemd. We hebben daarin al de nodige ervaring opgedaan in Almere Poort met De Duinvlinder en De Zeeraket, maar ook in Lelystad met ’t Schrijverke en de Toermalijn.

Klik hier voor meer informatie over de school

Praktische informatie

 • Aangeboden op: alle dagen
 • Leeftijd: 4 tot 6 jaar (Kleutersport), 6 jaar+ (Sport)
 • Benodigdheden: sportkleding en sportschoenen
 • locatie:
  •  in de gymzaal in de Paul Kleestraat (ma, di) en in gymzaal Max Planckstraat (do)

Voor wie

Alle kinderen van De Woudreus tussen de 0-13 jaar zijn van harte welkom op onze bso. Maar ook voor kinderen van andere scholen in Nobelhorst kijken we graag naar de mogelijkheden.

Voorschoolse opvang

Uw kinderen zijn vanaf 7.00 uur welkom voor een lekker ontbijt. Wij zorgen er vervolgens voor dat ze op tijd op school zijn.

Vakanties en studiedagen

De bso is tijdens vakanties en studiedagen van school de hele dag geopend. In de vakanties organiseren wij leuke uitjes en activiteiten voor de kinderen. Ook is er ieder jaar een zomerkamp in de grote vakantie.

Bso Kleutersport en bso Sport 6+

KCA biedt een sport bso voor twee verschillende leeftijdgroepen:

 • kleutersport 4-6 jaar
 • sport bso 6 jaar en ouder

KCA heeft met de bso (Kleuter)Sport tot doel kinderen onder professionele begeleiding te laten bewegen en een basis te leggen voor een verdere sportieve ontwikkeling. Het uiteindelijke doel is dat kinderen meer zelfvertrouwen en zelfbeheersing krijgen en zelfstandiger worden; ‘lekker in hun vel zitten’.

Maar ook doelen als ontwikkelen van zelfvertrouwen, zelfbeheersing en  zelfstandigheid spelen hierbij een rol. Daarnaast leren de kinderen samen te werken.

Begeleiding en Omgeving

De begeleider bij bso sport  is een bekwame sportdocent of een pedagogisch medewerker met de bevoegdheid sport- en bewegen. Hij of zij coördineert de sportactiviteiten. Het sporten wordt aangeboden in een sportzaal waar alle benodigde materialen in grote verscheidenheid aanwezig zijn.

Extra informatie

Klik hier voor beleidsplannen en inspectierapporten

Kinderen van 4 -13 jaar
€ 9,42per uur
 • bso De Woudreus is geopend van maandag t/m vrijdag van 07.00-8.30 en van 14.00-19,00 uur. In vakanties en tijdens studiedagen geopend van 07.00-19.00 uur. De bso is inclusief:
 • Vers fruit/rauwkost

 • Voldoende drinken

 • Verse warme maaltijd

 • wegbrengen (vso) en ophalen (nso) van school

Pedagogisch kader

Voor kinderen van de bso volgen wij het zogenaamde “Pedagogisch kader kindercentra 4-13 jaar”. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Professioneel

Bijzondere aandacht besteden we aan opleiding, training en begeleiding van de pedagogisch werkers. Alle pedagogisch werkers zijn in het bezit van een VVE-certificaat of in opleiding daarvoor. Een deel is hbo-opgeleid en observeren en coachen periodiek hun collega’s. Op deze manier kunnen we intern de kwaliteit bewaken.

Menu