Buitenschoolseopvang Almere Poort

  1. Home
  2. |
  3. Buitenschoolseopvang Almere Poort

Unieke opvang op
sfeervolle locaties

Wij bieden unieke opvang op sfeervolle locaties met ruime buitenspeelplaatsen. Elke dag zijn er verse warme maaltijden uit onze eigen keuken. We werken met bijzonder gekwalificeerd personeel.

Algemene Informatie

KinderCentrumAlmere (KCA) is het adres voor leuke en uitdagende bso’s in Almere Poort (inclusief Duin). Maar ook als uw kind gewoon lekker wil (buiten) spelen of een boekje op de bank wil lezen, kan dat ook. Kortom: een gevarieerd aanbod, waarmee we ieder kind na schooltijd een fijne middag kunnen bezorgen. Daarnaast bieden wij ook voorschoolseopvang (vso) op De Hooiberg, De Duinvlinder en De Zeeraket aan.

Pedagogisch kader

Voor kinderen van de bso volgen wij het zogenaamde “Pedagogisch kader kindercentra 4-13 jaar”. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Professioneel

Bijzondere aandacht besteden we aan opleiding, training en begeleiding van de pedagogisch werkers. Alle pedagogisch werkers zijn in het bezit van een VVE-certificaat of in opleiding daarvoor. Een deel is hbo-opgeleid en observeren en coachen periodiek hun collega’s. Op deze manier kunnen we intern de kwaliteit bewaken.

Bso De Hooiberg, De Duinvlinder of De Zeeraket

Soms is het prettig om te starten bij één van onze ’thuis’-locaties, zoals we De Hooiberg, De Duinvlinder en De Zeeraket ook wel noemen. Zeker voor de kleinsten is deze omgeving fijn om te wennen aan de opvang na schooltijd. Voor kinderen is er veel om te ontdekken, te spelen of gewoon te chillen. De Hooiberg bevindt zich op de rand van het Cascadepark in een West-Friese boerderij.  De kinderen op bso De Duinvlinder en De Zeeraket zitten ook op de basisschool met dezelfde naam. Deze bso’s bevinden zich bij de scholen.

Bso Dans

Bewegen op het ritme van verschillende muzieksoorten en samen werken aan een mini-uitvoering

Lees meer

Bso Koken en Bakken

Terwijl de kinderen iedere week een ander gerechtje leren maken, wordt ook hun kennis over (gezonde) voeding vergroot.

Lees meer

Bso Sport

Kennismaken met verschillende sporten en zo de sport vinden die bij jou past.

Lees meer

Zomerkamp

Ieder jaar gaan we met een aantal de kinderen van de bso een week op zomerkamp in Hoog Soeren. Het is ieder jaar weer een groot succes, met veel activiteiten overdag, een speurtocht ’s avonds en natuurlijk een bonte avond. . Ieder jaar krijgt het zomerkamp een ander thema. In 2022 is dit ‘Indianen’.

Meer weten? Klik hier

Menu