Lekker bewegen op muziek en zo je expressie uiten. 

Dansen is niet alleen plezier voor twee, nee, het dansen in groepsverband stimuleert de kinderen en is heerlijk ontspannend tegelijkertijd.

Adres bso Dans

Buurtcentrum Amerika
Henry Stanleystraat 1
1363 LB Almere

Algemene contactinformatie

036 – 30 350 00
bsopoort@kindercentrumalmere.nl

Algemene informatie

Sinds de start van de bso dans in november 2020, is het snel uitgegroeid tot een van onze populairste thema bso’s. In drie leeftijdsgroepen wordt aan kinderen vanaf 4 jaar de beginselen van het dansen geleerd. Denk daarbij aan streetdance, jazzballet, Zumba, maar ook salsa of African dance. Al bewegend, leren ze hun expressie te uiten. Met elkaar werken ze samen aan een korte dansvoorstelling. Als ze vervolgens met plezier een ‘optreden’ geven, heeft het zelfvertrouwen een behoorlijke boost gekregen.

Praktische informatie

Aangeboden op: maandag (4 en 5 jaar), dinsdag (8-13 jaar) en
donderdag (6 en 7 jaar).

Benodigdheden: makkelijk zittende (sport-)kleding en sportschoenen.

Begeleiding

De docente heeft veel danservaring, bedenkt de verschillende danspassen en begeleidt de kinderen met groot enthousiasme. Ze wordt ondersteund door een pedagogisch medewerker en eventueel een stagiaire.

Extra informatie

Omgeving

De dans bso wordt gegeven in een ruimte (buurtcentrum Amerika) waar grote spiegels hangen. Zo kunnen de kinderen de bewegingen van de docente goed volgen, maar leren ze ook naar zichzelf en hun vorderingen te kijken. De muziek die via een professionele geluidsinstallatie te horen is, zorgt voor een extra stimulans om vrij te bewegen.

Menu