De Boerderij is de locatie waar het allemaal begon voor KCA. Een plek waar het gevoel van huiselijk en warm snel zal worden ervaren. Nog steeds zijn we heel trots op deze locatie in de stijl van een West-Friese boerderij.

Adres De Boerderij

Mercuriusstraat 1
1363 ZB Almere (Poort)

Algemene contactinformatie

036 – 30 350 00 (optie 1)
deboerderij@kindercentrumalmere.nl

Algemene informatie

Het begrip ‘boerderij’ hebben we niet alleen geprobeerd in de bouw te verwerkelijken maar ook in onze inrichting en het speel- en leerplan. In een een huiselijke omgeving bezorgen wij de kinderen een fijne dag. In de boerderij zijn vier verschillende (leeftijds)groepen. In het huisje naast de boerderij hebben we een aparte babygroep.

Onze visie is dat kleine kinderen in een gezellige, huiselijke omgeving moeten kunnen spelen, ontdekken, leren en vrienden maken. Wij bieden iets extra’s, naast de gezinsopvoeding.

Groepen

De omgeving

Kdv De Boerderij vindt u in het Homeruskwartier aan de Mercuriusstraat. Bij binnenkomst komt u in een ruime garderobe/hal met kinderklepbanken en ouderwetse kapstokken. De kleuren zijn de rustige boerderijkleuren van toen: stopverfgroen en zacht wit.  Via de garderobe/hal komt u in de centrale hal, waar u in de koffiehoek even een kopje koffie of thee kunt pakken (voor onderweg). Naast de deuren naar de groepsruimtes, zijn de kleine ramen voor de peuters en kleuters. Zij hebben hun ‘eigen zwaairaam’.

Dieren

Buiten is een echte hooiberg en hebben we ook kippen, konijnen en parkietjes.  Op deze manier kunnen de kinderen betrokken worden bij de verzorging van dieren. Vlakbij De Boerderij staan onze pony’s in de wei, waar we af en toe een bezoekje brengen met de kinderen.

Kinderen van 0 - 4 jaar
€9,96per uur
  • Kinderdagverblijf De Boerderij is geopend op maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. De dagopvang is inclusief:
  • Lunch

  • Verse warme maaltijd

  • Verse groentesnack (rauwkost) en/of fruithapje

  • Tussendoortjes

  • Luiers

De ouders brengen zelf zuigelingenvoeding mee.

Pedagogisch kader

Voor kinderen van het kdv volgen wij het zogenaamde “Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar”. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Bijzondere aandacht besteden we aan opleiding, training en begeleiding van de pedagogisch werkers. Alle pedagogisch werkers zijn in het bezit van een VVE-certificaat of in opleiding daarvoor. Een deel is hbo-opgeleid; zij coachen periodiek hun collega’s. Onze beleidsmedewerker is beheerder van een virtueel expertisecentrum. Op deze manier kunnen we intern de kwaliteit bewaken en deskundig vormgeven in de doorgaande leerlijn.

Klik hier voor beleidsplannen en inspectierapporten

Menu