IKC ’t Schrijverke is een samenwerkingsverband tussen basisschool ’t Schrijverke in Lelystad en KCA. KCA biedt dagopvang aan voor kinderen van 0-4 jaar. 

Adres IKC ’t Schrijverke

Wold 22-15
8225 AZ Lelystad

Algemene contactinformatie

036 – 30 350 00
schrijverke@kindercentrumalmere.nl

Algemene informatie

KCA is verheugd in basisschool ’t Schrijverke een nieuwe samenwerkingspartner te hebben gevonden en met elkaar te bouwen aan een omgeving waar kinderen tussen de 0 en 13 jaar een vertrouwde plek vinden waar ze kunnen leren, spelen en zich op allerlei manieren kunnen ontwikkelen.

Samenwerken met basisscholen is ons niet vreemd. We hebben daarin al de nodige ervaring opgedaan in Almere met De Duinvlinder en De Zeeraket. De samenwerking uit zich in de oprichting van een IKC (Integraal KindCentrum) voor kinderen tussen de 0 en 13 jaar. Naast een kdv biedt KCA ook buitenschoolse opvang aan op deze locatie.

De Omgeving

Het kinderdagverblijf heeft twee ruimtes in de school. Deze twee ruimtes en een aparte slaapkamer bevinden zich bij de entree van de onderbouw. Op deze manier zullen de kinderen van het kinderdagverblijf ook kennismaken met de kinderen van de basisschool. Er is een babygroep (0-2 jaar) en een dreumesgroep (2-4 jaar).

Binnen zijn de groepen sfeervol ingericht in rustige, natuurlijke kleuren met meubels van mooie materialen. Buiten is een speeltuin voor de kinderen ingericht.

LRK-nummer

Het LRK-nummer is: 218398955

Groepen

We hebben de volgende twee groepen:

In de fase van baby tot peuter maken de kinderen een hele ontwikkeling door. Als baby genieten ze van eten, slapen en de liefdevolle aandacht van de juffen.  De kleintjes worden gestimuleerd in eenvoudig contact, eenvoudige interacties en imitaties. De dreumes ontdekt een grotere wereld en de pedagogisch werkers stimuleren in voor hun parallelspel, kortdurend samenspel en eenvoudig fantasie- of rollenspel. Er staan in principe vaste medewerkers op de groep; dat geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen bij de kinderen. Zij eten tussen de middag met elkaar een warme maaltijd en doen, afhankelijk van de behoefte, een of meer (middag)slaapjes.

In deze groepen kunnen maximaal 14 kinderen worden geplaatst. Het is best mogelijk dat een dreumes op basis van zijn ontwikkeling iets eerder of later doorstroomt naar de stamgroep 2-4 jaar (in overleg met ouders).

Klaar om de wereld verder te verkennen; de peuters hebben er zin in. Wij bieden hun daar voldoende mogelijkheden en spelmateriaal toe. Ook zullen we een tuin aanleggen met veel natuurlijke materialen, waar van alles te ontdekken is. In principe zijn er vaste medewerkers op de groep; dat draagt bij aan het gevoel van veiligheid en vertrouwen. De oudste kinderen maken af en toe een uitstapje buiten het kdv naar bijvoorbeeld een speeltuin en ze worden langzaam voorbereid op de overgang naar de basisschool.

De groep voor 3+ jarigen is bestemd voor de kinderen die naar de school van ’t Schrijverke gaan. In deze groep kunnen we maximaal acht kinderen plaatsen. We werken samen met de onderbouwunit van school, die gebruik maakt van dezelfde ruimte. Deze oudste peuters (bijna kleuters) bereiden we (spelenderwijs) voor op de start bij de basisschool en eventueel de buitenschoolse opvang. Dit doen we in samenspraak met de ouders.

Kinderen van 0 - 4 jaar
€10,81per uur
  • Kinderdagverblijf 't Schrijverke is geopend op maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. De dagopvang is inclusief:
  • Lunch

  • Verse warme maaltijd

  • Verse groentesnack (rauwkost) en/of fruithapje

  • Tussendoortjes

  • Luiers

De ouders brengen zelf zuigelingenvoeding mee.

Pedagogisch kader

Voor kinderen van het kdv volgen wij het zogenaamde “Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar”. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Bijzondere aandacht besteden we aan opleiding, training en begeleiding van de pedagogisch werkers. Alle pedagogisch werkers zijn in het bezit van een VVE-certificaat of in opleiding daarvoor. Een deel is hbo-opgeleid; zij coachen periodiek hun collega’s. Onze beleidsmedewerker is beheerder van een virtueel expertisecentrum. Op deze manier kunnen we intern de kwaliteit bewaken en deskundig vormgeven in de doorgaande leerlijn.

Klik hier voor beleidsplannen en inspectierapporten