IKC ’t Schrijverke is een samenwerkingsverband tussen basisschool ’t Schrijverke in Lelystad en KCA. KCA biedt dagopvang aan voor kinderen van 0-4 jaar. 

Adres IKC ’t Schrijverke

Wold 22-15
8225 AZ Lelystad

Algemene contactinformatie

036 – 30 350 00
schrijverke@kindercentrumalmere.nl

Algemene informatie

KCA is verheugd in basisschool ’t Schrijverke een nieuwe samenwerkingspartner te hebben gevonden en met elkaar te bouwen aan een omgeving waar kinderen tussen de 0 en 13 jaar een vertrouwde plek vinden waar ze kunnen leren, spelen en zich op allerlei manieren kunnen ontwikkelen.

Samenwerken met basisscholen is ons niet vreemd. We hebben daarin al de nodige ervaring opgedaan in Almere met De Duinvlinder en De Zeeraket. De samenwerking uit zich in de oprichting van een IKC (Integraal KindCentrum) voor kinderen tussen de 0 en 13 jaar. Naast een kdv biedt KCA ook buitenschoolse opvang aan op deze locatie.

De Omgeving

Het kinderdagverblijf heeft twee ruimtes in de school. Deze twee ruimtes en een aparte slaapkamer bevinden zich bij de entree van de onderbouw. Op deze manier zullen de kinderen van het kinderdagverblijf ook kennismaken met de kinderen van de basisschool. Er is een babygroep (0-2 jaar) en een dreumesgroep (2-4 jaar).

Binnen zijn de groepen sfeervol ingericht in rustige, natuurlijke kleuren met meubels van mooie materialen. Buiten is een speeltuin voor de kinderen ingericht.

LRK-nummer

Het LRK-nummer is: 218398955

Groepen

We hebben de volgende twee groepen:

Kinderen van 0 - 4 jaar
€9,96per uur
  • Kinderdagverblijf 't Schrijverke is geopend op maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. De dagopvang is inclusief:
  • Lunch

  • Verse warme maaltijd

  • Verse groentesnack (rauwkost) en/of fruithapje

  • Tussendoortjes

  • Luiers

De ouders brengen zelf zuigelingenvoeding mee.

Pedagogisch kader

Voor kinderen van het kdv volgen wij het zogenaamde “Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar”. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Bijzondere aandacht besteden we aan opleiding, training en begeleiding van de pedagogisch werkers. Alle pedagogisch werkers zijn in het bezit van een VVE-certificaat of in opleiding daarvoor. Een deel is hbo-opgeleid; zij coachen periodiek hun collega’s. Onze beleidsmedewerker is beheerder van een virtueel expertisecentrum. Op deze manier kunnen we intern de kwaliteit bewaken en deskundig vormgeven in de doorgaande leerlijn.

Klik hier voor beleidsplannen en inspectierapporten

Menu