Kinderdagverblijf De Duinvlinder vindt u momenteel in Europawijk (Almere Poort), op het adres Slowakijehof 1. Het is een tijdelijk onderkomen, want begin 2023 zullen de deuren in de wijk Duin geopend worden op een mooie locatie in Kop-Zuid. Over de ontwikkelingen van deze nieuwe locatie houden wij u ook graag op de hoogte.

Adres De Duinvlinder

Slowakijehof 1
1363 BD Almere (Poort)

Algemene contactinformatie

036 – 30 350 00 (optie 3)
deduinvlinder@kindercentrumalmere.nl

Algemene informatie

Kdv/bso De Duinvlinder maakt onderdeel uit van IKC De Duinvlinder. Een Integraal KindCentrum (IKC) is een centrum waar kinderen van 0-13 jaar alle ruimte vinden om zich te ontwikkelen. Naast opvang voor kinderen van 0-4 jaar, biedt KCA ook buitenschoolse opvang aan de leerlingen van De Duinvlinder, die op deze locatie naar de basisschool gaan.

Binnen het IKC zijn de lijnen kort en is er regelmatig overleg tussen medewerkers van school en de opvang. Met name ook als de kinderen de 4 jaar naderen en naar de Duinvlinder school gaan. Samen met ouders wordt  besproken hoe de overstap zo soepel mogelijk kan verlopen.

Ook kinderen tussen de 0-4 jaar die niet naar de Duinvlinder school gaan, zijn van harte welkom op het kinderdagverblijf.

Groepen

De omgeving

Het kdv is aan de buitenzijde van de locatie aan de Slowakijehof 1 gevestigd. De buitendeur is afgesloten en alleen toegankelijk door het invoeren van een code of na aanbellen. Dit maakt het wel zo veilig voor de kinderen. Via de gangen is er contact met de school(medewerkers) mogelijk.

Aan de linkerkant van de gang zijn nog vijf groepen ondergebracht. Op de eerste verdieping is de 3+ groep gevestigd. Er is bij de inrichting veel zorg besteed aan de keuze van duurzame en veilige materialen, maar ook aan het creëren van een gezellige sfeer, zodat de kinderen zich er thuis voelen.

Binnen is voldoende spelmateriaal voor iedere leeftijd. De gang is ingericht als ‘speelstraat’ met als doel om de kinderen  van de verschillende groepen ook onderling met elkaar in contact te brengen. Daarnaast kunnen ze heerlijk buitenspelen in de binnentuin van De Duinvlinder. Daar is een zandbak, een picknicktafel en divers spelmateriaal aanwezig. Ook kunnen de kinderen zorgen voor en knuffelen met het konijn Konichiwa.

Nieuwe locatie in Duin (Kop Zuid)

De bouw is inmiddels gestart van het appartementencomplex Rio de Janeiro. Op de benedenverdieping zal KCA de ruimte krijgen om een mooie nieuwe locatie van het kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang in te richten

Buitenschoolse opvang

Binnen het IKC wordt ook buitenschoolse opvang aangeboden door KCA voor kinderen die bij De Duinvlinder naar school gaan. Naast twee gezellige ruimtes boven, waar kinderen vrij kunnen spelen, knutselen of chillen, is er ook (kleuter)sport voor de kinderen tussen 4-7 jaar in de sportzaal van school. Uiteraard kunnen kinderen ook naar één van de uitdagende thema bso’s in Poort (incl. Duin).

Kinderen van 0 - 4 jaar
€9,96per uur
  • Kinderdagverblijf De Duinvlinder is geopend op maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. De dagopvang is inclusief:
  • Lunch

  • Verse warme maaltijd

  • Verse groentesnack (rauwkost) en/of fruithapje

  • Tussendoortjes

  • Luiers

De ouders brengen zelf zuigelingenvoeding mee.

Pedagogisch kader

Voor kinderen van het kdv volgen wij het zogenaamde “Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar”. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Bijzondere aandacht besteden we aan opleiding, training en begeleiding van de pedagogisch werkers. Alle pedagogisch werkers zijn in het bezit van een VVE-certificaat of in opleiding daarvoor. Een deel is hbo-opgeleid, die periodiek hun collega’s coachen. Onze beleidsmedewerker is beheerder van een virtueel expertisecentrum. Op deze manier kunnen we intern de kwaliteit bewaken en deskundig vormgeven in de doorgaande leerlijn.

Klik hier voor beleidsplannen en inspectierapporten

Menu