Erg trots zijn wij op onze  locatie KindCentrum De Zeeraket in Muiderduin. Prachtig van binnen en heerlijk buiten in een bosrijke omgeving en dicht bij het strand. Een fantastische plek voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar. 

Adres De Zeeraket

Muiderzandweg 6
1361 BS Almere (Duin)

Algemene contactinformatie

036 – 30 350 00 (optie 4)
dezeeraket@kindercentrumalmere.nl

Algemene informatie

In Duin (onderdeel van Almere Poort) is onze locatie KindCentrum De Zeeraket geopend. In een boomrijk gebied is een prachtig kinderdagverblijf (kdv) en buitenschoolse opvang (bso) ontstaan op een duurzaam gebouwde locatie. Daar vinden ouders kwalitatieve en professionele opvang voor hun kind(eren) met persoonlijke aandacht voor ieder kind in een gezellige sfeer.

KindCentrum De Zeeraket heeft een nauwe samenwerking met de basisschool De Zeeraket (ASG). Dat vindt u ook terug in de werkwijze van beide, zoals de gezamenlijke opening en sluiting van themaweken. Daarnaast handelt het kindcentrum ook volgens het gedachtegoed van Stephan Covey (zie ook www.dezeeraket.asg-almere.nl).

Groepen

De Omgeving

Samen met de basisschool en de sportzaal vormen de gebouwen een fraaie compositie, opgaand in de omgeving. Het Kindcentrum is duurzaam gebouwd met veel natuurlijke materialen. Daarnaast is het een ‘fris’ gebouw. Dit betekent een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu voor wat betreft luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid.  Er is gekozen voor mooie materialen in natuurlijke kleuren, passend bij de bosrijke strandomgeving. Buiten is een omheinde speelruimte, waar de kinderen kunnen genieten van verschillende speeltoestellen en het ook prima is om lekker met modder te spelen of in plassen te springen. Ook de tuin is ingericht met natuurlijke materialen.

Buitenschoolse Opvang

Voor de 4 tot 7 jarigen bieden wij ook buitenschoolse opvang (bso) aan voor de kinderen die ook naar De Zeeraket school gaan. Dat maakt de overstap van het kdv naar school en bso wat makkelijker.

Kinderen van 0 - 4 jaar
€9,96per uur
  • KindCentrum De Zeeraket is geopend op maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. De dagopvang is inclusief:
  • Lunch

  • Verse warme maaltijd

  • Verse groentesnack (rauwkost) en/of fruit- en groente hapje

  • Gezonde tussendoortjes

  • Luiers en doekjes

De ouders brengen zelf zuigelingenvoeding mee.

Pedagogisch kader

Voor kinderen van het kdv volgen wij het zogenaamde “Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar”. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Bijzondere aandacht besteden we aan opleiding, training en begeleiding van de pedagogisch werkers. Alle pedagogisch werkers zijn in het bezit van een VVE-certificaat of in opleiding daarvoor. Een deel is hbo-opgeleid; zij coachen periodiek hun collega’s. Onze beleidsmedewerker is beheerder van een virtueel expertisecentrum. Op deze manier kunnen we intern de kwaliteit bewaken en deskundig vormgeven in de doorgaande leerlijn.

Klik hier voor beleidsplannen en inspectierapporten

Menu