Integraal Kindcentrum Toermalijn is een samenwerkingsverband tussen basisschool Toermalijn in Lelystad en KCA. KCA biedt vanaf 1 januari 2023 dagopvang aan voor kinderen van 0-4 jaar. 

Adres IKC Toermalijn

Galjoen 24-24
8243 LR Lelystad

Algemene contactinformatie

036 – 30 350 00
detoermalijn@kindercentrumalmere.nl

Algemene informatie

KCA is verheugd om ook met basisschool Toermalijn te mogen samenwerken en met elkaar een Integraal KindCentrum te vormen, waar kinderen tussen de 0-13 jaar een vertrouwde omgeving vinden om zich te kunnen ontwikkelen door te leren en te spelen met elkaar.

Samenwerken met basisscholen is ons niet vreemd. We hebben daarin al de nodige ervaring opgedaan in Almere met De Duinvlinder en De Zeeraket en sinds begin 2022 ook met ’t Schrijverke in Lelystad.  Naast een kinderdagverblijf biedt KCA ook buitenschoolse opvang aan op deze locatie.

Het kinderdagverblijf

In de school van de Toermalijn zullen twee ruimtes worden verbouwd volgens de vereiste (kwaliteits)normen en vervolgens sfeervol worden ingericht voor de opvang van kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Daarnaast komt er ook een aparte ruimte waar de kinderen kunnen slapen.

Meer informatie over de school vindt u op www.kbsdetoermalijn.nl

Groepen

We starten in januari met twee groepen voor kinderen van 0-4 jaar.

Wilt u zich al aanmelden? Dat kan via de aanmeldknop onderaan deze pagina.

Kinderen van 0 - 4 jaar
€9,96per uur
  • Kinderdagverblijf Toermalijn is geopend op maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. De dagopvang is inclusief:
  • Lunch

  • Verse warme maaltijd

  • Verse groentesnack (rauwkost) en/of fruithapje

  • Tussendoortjes

  • Luiers

De ouders brengen zelf zuigelingenvoeding mee.

Pedagogisch kader

Voor kinderen van het kdv volgen wij het zogenaamde “Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar”. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Bijzondere aandacht besteden we aan opleiding, training en begeleiding van de pedagogisch werkers. Alle pedagogisch werkers zijn in het bezit van een VVE-certificaat of in opleiding daarvoor. Een deel is hbo-opgeleid; zij coachen periodiek hun collega’s. Onze beleidsmedewerker is beheerder van een virtueel expertisecentrum. Op deze manier kunnen we intern de kwaliteit bewaken en deskundig vormgeven in de doorgaande leerlijn.

Klik hier voor beleidsplannen en inspectierapporten

Menu