KinderCentrum Almere heeft een
actieve oudercommissie

KinderCentrumAlmere (KCA) heeft een actieve oudercommissie (OC) die op dit moment bestaat uit 7 leden. De oudercommissie vergadert minimaal 3 keer per jaar. Meestal is de directie voor de vergadering beschikbaar om allerlei ontwikkelingen toe te lichten of vooraf gestelde vragen te beantwoorden. De oudercommissie vertegenwoordigt alle ouders van KCA.

Maak kennis met de leden van de OC

Eric van Bree

Ik stel mij graag even voor aan jullie. Mijn naam is Eric van Bree, 47 jaar en ik ben sinds eind 2016 lid van de oudercommissie (OC) van het KCA. Ik ben getrouwd met Ellen en samen hebben we een mooie zoon Noah van bijna 6 jaar, die zich alweer 5  jaar op KCA van locatie de Boerderij tot aan locatie de Hooiberg iedere keer prima vermaakt.

Ik ben lid van het OC team geworden omdat de doelstellingen mij erg aanspreken. De actuele belangen van al onze kinderen behartigen, de communicatie tussen directie en de ouders bevorderen en het actief (soms ongevraagd) adviseren in kwaliteitsverbetering en andere beleidszaken. De ervaringen die ik tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden als Plant Manager in de metaaltechnologie heb opgedaan komen hier prima van pas. Door te fungeren als aanspreekpunt voor de ouders, dit samen met het team helder te communiceren aan de directie en vervolgens weer terug te koppelen kunnen we met z’n allen er een nog leukere opvang van maken.

Hebben jullie vragen, opmerkingen of suggesties, spreek ons eens aan! Mailen mag natuurlijk ook: oudercommissie@kindercentrumalmere.nl

Graag een keer tot ziens

Florence Mulder-Vollmer

Mijn naam is Florence Mulder-Vollmer en ik ben samen met mijn man Niki ouders van onze zoon Fox (5). Fox gaat sinds hij 13 weken oud is al drie dagen per week naar KCA. De eerste twee jaar op De Boerderij en vanaf 2,5 jarige leeftijd, ging hij naar De Zeeraket. Inmiddels zit hij op de basisschool en mag hij drie dagen in de week naar de bso. Op dit moment gaat hij naar de theater- en kleutersport bso en daarnaast ook één dag naar De Hooiberg.

Ik heb mij bij de oudercommissie aangesloten omdat ik graag het belang van onze kinderen wil behartigen. Mijn motto is dat je best kritisch mag zijn maar dat je dan ook moet proberen om het te verbeteren. Kwaliteit en oog voor het individuele kind zijn voor mij de belangrijkste punten om je als kinderopvang te onderscheiden. Het zou fijn zijn als ik met mijn positief kritische blik eraan bij kan dragen om  KCA een fijne omgeving te laten zijn die kinderen nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Ik nodig ouders dan ook graag uit om mij aan te spreken om ervaringen met mij te delen of verbeterpunten aan te dragen.

Anne-Cécile Sarfo-van der Elsen

Mijn naam is Anne-Cécile Sarfo-van der Elsen, 28 jaar en getrouwd met Kevin. Samen hebben wij een dochter Camilla. Ik studeer momenteel Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en ben over een jaar eindelijk arts.

Camilla is als baby begonnen bij De Zeeparels van kdv De Zeeraket. Na onze verhuizing is ze naar De Boerderij gegaan. Ik heb me aangemeld voor de oudercommissie, omdat ik graag meer betrokken wil zijn bij de opvang van onze dochter. Ze heeft het erg naar haar zin bij De Boerderij. Ik denk graag mee over het waarborgen dan wel verbeteren van de kwaliteit van KCA. Daarnaast wil ik mij graag inzetten om de ouders te vertegenwoordigen.

Spreek me daarom gerust aan bij vragen, opmerkingen of suggesties.

Nanda Verhoeven

Ik ben Nanda Verhoeven (39) en vorm een samengesteld gezin met mijn vriend John. Samen zijn wij de ouders van Jaclyn (5) en Nathan (bijna 4), heb ik nog een zoon van 20 en heeft John nog twee zonen van 8 en 10.

De twee jongsten zijn vanaf baby naar De Boerderij gegaan, en zitten inmiddels allebei op De Hooiberg en Kleutersport. Nathan heeft zijn plekje gevonden bij de nieuwe locatie van De Zeeraket.

Ik zit nu een jaar in de oudercommissie en ik vind het een mooie manier om de stem van de ouders te kunnen laten horen. Wij krijgen niet altijd alles voor elkaar, maar zetten ons er zeker voor in. Wij delen onze ervaringen en hetgeen wij van andere ouders te horen krijgen met KCA. Zo proberen we tot  tot de best mogelijke opvang voor al onze kinderen te komen.

Wilt u in contact komen met de oudercommissie dan kunt u naast persoonlijk contact, mailen naar oudercommissie@kindercentrumalmere.nl of gebruik maken van het onderstaande formulier.
Menu