Integraal Kindcentrum (IKC) Toermalijn is het jongste samenwerkingsverband dat KCA met de basisschool is aangegaan. Vanaf het nieuwe schooljaar (2022-2023) bieden we daar buitenschoolse opvang aan voor kinderen van 4-13 jaar. Opvang is mogelijk voor alle kinderen die in de nabijheid van de Toermalijn op een basisschool zitten.

Adres De Toermalijn

Galjoen 24-24
8243 LR  Lelystad

Algemene contactinformatie

036 – 30 350 00
detoermalijn@kindercentrumalmere.nl

Ons aanbod

We bieden van drie mogelijkheden:

  • bso Sport
  • bso Vrij zwemmen
  • Chill bso

Sporten en zwemmen wordt in De Koploper in Lelystad aangeboden. De Chill bso is in de school van de Toermalijn. Daarnaast bieden wij ook voorschoolse opvang en opvang in vakantieweken.

Begeleiding en omgeving Sport en Vrij Zwemmen

De begeleider bij bso sport is een bekwame sportdocent of een pedagogisch medewerker met de bevoegdheid sport en bewegen . Hij of zij coördineert de sportactiviteiten. Het sporten wordt aangeboden in de sportzaal van De Koploper waar alle benodigde materialen in grote verscheidenheid aanwezig zijn.

De juffen of meesters die de zwem bso begeleiden zijn zelf ook gek op water en zwemmen mee. Daarnaast houden ook de aanwezige badmeesters toezicht. De Koploper is een uitdagend zwembad met diverse attracties, zoals een snelle en lange glijbaan, piratenbad, een stroomversnelling, een gewoon bad en een bubbelbad. Zomers kunnen de kinderen ook zwemmen in het buitenbad.

Lekker ontspannen op de Chill bso

Liever uit school een boekje lezen, een tekening maken of even helemaal niets?  Ook dat kan bij de Toermalijn op de Chill bso. Naast sporten of zwemmen bieden wij de mogelijkheid om een middagje te spelen. Dit kan in een aparte ruimte in de school, waar een groot aanbod is van spelmaterialen.

Vakanties en studiedagen

De bso is tijdens vakanties en studiedagen van school de hele dag geopend. In de vakanties organiseren wij leuke uitjes en activiteiten voor de kinderen.

Voorschoolse opvang

Naast naschoolse opvang is het ook mogelijk om voorschoolse opvang af te nemen. Dit bieden wij vanaf 07.00 uur aan. De kinderen krijgen een gezond ontbijt aangeboden (broodmaaltijd en drinken) en we zorgen ervoor dat ze op tijd op school zijn.

Warme maaltijd

Aan het einde van de middag gaan de kinderen terug naar de Toermalijn om daar met elkaar te genieten van een warme maaltijd (gratis).

Praktische informatie

Aangeboden op:
De bso’s zijn alle dagen geopend

Leeftijd:
– Chill bso: vanaf 4 jaar
– Sport bso: vanaf 4 jaar
– Zwem bso: vanaf 6 jaar en in het bezit van zwemdiploma A.

Benodigdheden:
– Sport bso: sportkleding en – schoenen
– Zwem bso: zwemkleding, handdoek, douchegel en eventueel shampoo

Voor meer informatie over de school, klik hier

Kinderdagverblijf

Vanaf 1 januari 2023 is ook een kinderdagverblijf geopend. Klik hier voor meer informatie.

Extra informatie

Klik hier voor beleidsplannen en inspectierapporten

LRK-nummer: 251700860

Kinderen van 4 -13 jaar
€ 9,42per uur
  • bso Toermalijn is geopend van maandag t/m vrijdag van 07.00-8.30 en van 14.00-19,00 uur. In vakanties en tijdens studiedagen geopend van 07.00-19.00 uur. De nso is inclusief:
  • Vers fruit/rauwkost

  • Voldoende drinken

  • Verse warme maaltijd

  • Wegbrengen (vso) en ophalen (nso) van school

Menu