Heerlijke gerechtjes koken of bakken.

Dat is wat kinderen tussen de 6 en 13 jaar doen op de kook BSO. Iedere leeftijdsgroep heeft een eigen niveau. Van eenvoudige koekjes bakken, tot een maaltijd bereiden; de kinderen hebben er veel plezier in.

Adres bso Koken & Bakken

6-jarigen:
Duitslandstraat 106
1363 BG Almere

7-13 jarigen:
Zeeduinweg 706
1361 BG Almere

Algemene contactinformatie

036 – 30 350 00
bsopoort@kindercentrumalmere.nl

Algemene informatie

Terwijl de kinderen iedere week een ander gerechtje leren maken, wordt ook hun kennis over (gezonde) voeding vergroot. Hoe wordt bijvoorbeeld brood gemaakt en wat zit er allemaal in? Zij leren in kleine groepjes om met elkaar samen te werken en een planning te maken om zo tot een mooi resultaat te komen. Aan het einde van de middag eten de kinderen het gemaakte gerechtje gezellig met elkaar op.

We hebben de kinderen in drie leeftijdsgroepen verdeeld en proberen het niveau van koken & bakken steeds verder te verhogen passend bij de leeftijd en opgedane ervaring. Iedere groep heeft een eigen naam:
– Kinderkookcafé (6 jarigen)
– Proeflokaal (7 jarigen)
– Fijnproevers (vanaf 8 jaar)

Praktische informatie

Aangeboden op : alle dagen

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Bijzonderheden: lange haren dienen opgestoken te zijn en het dragen van dichte schoenen is verplicht.

Extra informatie

Klik hier voor beleidsplannen en inspectierapporten

Omgeving en begeleiding

De ruimte van de kook bso is volledig ingericht en toe berust op de kinderen. Zo zijn er speciale leerling-keukenunits, voldoende en divers kookgereedschap en er wordt gewerkt met verse ingrediënten. De kook bso wordt gegeven op twee locaties:
– 6 jarigen in de kookstudio in de Duitslandstraat
– vanaf 7 jaar, gaan ze naar de locatie in Duin, Zeeduinweg 706.

Op beide locaties is ook spelmateriaal om het koken even af te kunnen wisselen (waar de concentratie groot moet zijn) met een spelletje of bijvoorbeeld tekenen. Ook bestaan er voldoende mogelijkheden om lekker buiten te spelen.

Menu