IKC Pirouette is een samenwerking tussen basisschool Pirouette in Parkwijk en KinderCentrumAlmere (KCA). Vanaf 3 april vormen zij een Integraal KindCentrum(IKC) en zal IKC Pirouette bso-opvang aanbieden voor kinderen van 4-13 jaar. Bij de start van het nieuwe schooljaar 2023 (4 september) zal ook een kinderdagverblijf openen. KCA heeft ruim tien jaar ervaring in het bieden van kinderopvang we werken ook veel samen met diverse scholen. Vaak is dit in de vorm van een Integraal Kindercentrum (IKC). 

Adres IKC Pirouette

Iepenstraat 1-2
1326 DB  Almere

Algemene contactinformatie

036 – 30 350 00 (optie 0)
pirouette@kindercentrumalmere.nl

Algemene informatie

KCA is in 2011 gestart in Almere Poort en heeft daar inmiddels meerdere locaties als het om buitenschoolse opvang gaat. Inmiddels zijn de vleugels uitgeslagen naar Nobelhorst, Lelystad en nu ook Parkwijk. Daar is de samenwerking met kbs Pirouette aangegaan en bouwen we aan een Integraal KindCentrum (IKC).

Klik hier voor meer informatie over de school

Voor wie?

De bso’s zijn voor alle schoolgaande kinderen van IKC Pirouette en ook van nabijgelegen scholen in Parkwijk toegankelijk. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Voorschoolse opvang

Uw kinderen zijn vanaf 7.00 uur welkom voor een lekker ontbijt. Wij zorgen ervoor dat ze begeleid en op tijd op school zijn.

Vakanties en studiedagen

De bso is tijdens vakanties en studiedagen van school de hele dag geopend. In de vakanties organiseren wij leuke uitjes en activiteiten voor de kinderen. Ook is er ieder jaar een zomerkamp in de grote vakantie.

Praktische informatie

Aangeboden op: alle dagen
Leeftijd:
– Kleutersport bso: vanaf 4 jaar
– bso Sport: vanaf 6 jaar
– Musical/Dans/Theater: vanaf 4 jaar

Benodigdheden:
– (Kleuter)Sport bso: sportkleding en – schoenen

Warme maaltijd

Aan het einde van de middag eten de kinderen met elkaar een warme maaltijd, die gratis wordt verzorgd door IKC Pirouette. Deze maaltijd wordt dagelijks vers bereid in de professionele keuken van KCA.

Ons bso-aanbod

We bieden vanaf 3 april drie mogelijkheden voor naschoolse opvang, te weten:

  • bso Sport
  • bso Kleutersport
  • bso Musical, Dans en Theater

KCA heeft met de bso (Kleuter)Sport tot doel kinderen onder professionele begeleiding te laten bewegen en een basis te leggen voor een verdere sportieve ontwikkeling. Het uiteindelijke doel is dat kinderen meer zelfvertrouwen en zelfbeheersing krijgen en zelfstandiger worden; ‘lekker in hun vel zitten’. Maar ook doelen als ontwikkelen  zelfbeheersing en  zelfstandigheid spelen hierbij een rol. Daarnaast leren de kinderen samen te werken.

Bij de bso Musical/Dans/Theater leert de professionele docente de kinderen spelenderwijs en ieder op zijn of haar eigen niveau kennis te maken met muziek, toneelspel en dans uit bekende musicals.  Zo bouwen ze het vertrouwen op om iets te presenteren aan het publiek.

Begeleiding en Omgeving

In het IKC zijn mooie ruimtes aanwezig om de thema bso’s tot werkelijkheid te laten komen. Zo is er voor de bso Musical/Dans/Theater een zaal met een toneeldecor en audio-ondersteuning, waar de kinderen naar hartenlust hun talenten kunnen oefenen en presenteren (aan de ouders tijdens een minivoorstelling).

De sporters kunnen terecht in de twee sportzalen in de school, waarbij de kinderen van 4-6 jaar met elkaar in de kleine zaal sporten en de oudere  kinderen vanaf 6/7 jaar in de grote sportzaal hun sportieve prestaties kunnen laten zien. Wij zorgen uiteraard voor uitdagende materialen en diversiteit in de sportactiviteiten.

Extra informatie

Klik hier voor beleidsplannen en inspectierapporten

Kinderen van 4 -13 jaar
€ 9,42per uur
  • bso Pirouette zal geopend zijn van maandag t/m vrijdage van 07.00-8.30 en van 14.00-19,00 uur. In vakanties en tijdens studiedagen geopend van 07.00-19.00 uur. De bso is inclusief:
  • Vers fruit/rauwkost

  • Voldoende drinken

  • Verse warme maaltijd

  • wegbrengen (vso) en ophalen (nso) van school

Pedagogisch kader

Voor kinderen van de bso volgen wij het zogenaamde “Pedagogisch kader kindercentra 4-13 jaar”. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Professioneel

Bijzondere aandacht besteden we aan opleiding, training en begeleiding van de pedagogisch werkers. Alle pedagogisch werkers zijn in het bezit van een VVE-certificaat of in opleiding daarvoor. Een deel is hbo-opgeleid en observeren en coachen periodiek hun collega’s. Op deze manier kunnen we intern de kwaliteit bewaken.