logo-nieuwsbrief

Beste ouders en verzorgers,

Fijn dat we iedereen weer mogen verwelkomen bij onze kinderopvang. We zijn blij om alle kinderen te zien. Uiteraard geldt nog een aantal coronamaatregelen en wij danken u hartelijk voor positieve wijze waarop u hiermee omgaat. Ondertussen is het jaar bijna op de helft en de zomervakantie staat voor de deur. Het wordt wellicht een andere vakantie dan gewend, maar we hopen dat u toch kunt genieten van een aantal weken vrij.


Algemeen

Afmelden bij afwezigheid

Als organisatie willen we verantwoord maatschappelijk ondernemen (people, planet, profit). Daar hebben wij uw hulp bij nodig. Dagelijks bereidt onze kok verse maaltijden voor de kinderen. De afgelopen weken hebben wij helaas soms 30 tot 50 maaltijden teveel klaargemaakt omdat de kinderen niet of niet tijdig worden afgemeld. Dat is natuurlijk heel erg zonde. Wilt u daarom - bij voorkeur 48 uur van te voren - doorgeven dat uw kind afwezig is? Dan hoeven wij minder eten te verspillen.

 

Afwezigheid en inzet personeel in zomervakantie

Omdat niet alle ouders en kinderen deze zomer op vakantie zullen gaan, verwachten wij een grotere drukte in de weken van de zomervakantie. Daarom hebben de medewerkers van de kinderdagverblijven aan u gevraagd om aan-/afwezigheid zo tijdig en volledig mogelijk aan ons door te geven. Dit is voor de BSO via de brief over de vakantieplanning gegaan. Dat zorgt ervoor dat wij de planning van ons personeel (dat ook vakantie opneemt) zo goed mogelijk kunnen regelen. Wij danken u hartelijk voor uw medewerking.


KDV De Boerderij

Ben & Jerry

Heeft u ze al gezien? Onze konijnen Ben & Jerry? De kinderen en wij genieten erg van hun aanwezigheid. Het andere konijn heeft een fijn nieuw onderkomen gekregen bij het hertenkamp.

 

Aanwezigheid Kim Hersi

Locatiemanager Kim Hersi is aanwezig op: - maandag en dinsdag: tot 15.00 uur
- woensdag en donderdag: hele dagen


IKC De Duinvlinder

Modderdag

Het maakt kinderen weinig uit of het mooi weer is of niet. Als er met modder gespeeld kan worden, zijn ze graag van de partij. Afgelopen maandag stonden er badjes met water en aarde klaar om modder van te maken. Daar mochten ze iets moois van 'kleien', maar op de ramen en muren smeren mocht ook. Wat een feest!

Hatsjoe

De afgelopen periode hebben we het Uk&Puk thema 'Hatsjoe' besproken met de peuters. Wat is verkouden of ziek zijn, hoe snuit je je neus, maar ook Corona is besproken. Om die reden hebben we ook weer het verhaal van Nijntje over dit onderwerp voorgelezen (zie voor het verhaal onze vorige Nieuwsbrief).


KDV De Zeeraket

Nieuwbouw

Onlangs hebben wij u een nieuwsbrief gestuurd over de nieuwbouw van KDV De Zeeraket met daaraan gekoppeld ook BSO-mogelijkheden. Inmiddels wordt een start gemaakt met het bouwrijp maken van de kavel en verloopt alles volgens planning. Wij zullen u regelmatig op de hoogte houden. Ook in de laatste PoortNieuws is aandacht besteed aan ons nieuwe onderkomen.


BSO De Hooiberg en BSO De Duinvlinder


Zomerkamp

Heeft u uw kind al aangemeld voor het zomerkamp van 3 t/m 7 augustus? Er zijn een paar plekjes vrij. Aanmelden kan t/m 3 juli. De toegezonden informatie over het zomerkamp vindt u in de OuderApp.

 

Opvang in de zomervakantie

Hartelijk dank voor uw aanvragen voor opvang in de zomervakantie en het aanmelden van activiteiten. Helaas verliep dit proces niet helemaal zoals wij graag hadden gewild; onze excuses daarvoor. Inmiddels hebben we alles administratief kunnen verwerken en staan de kinderen ingepland. Mocht opvang om een reden toch niet nodig zijn, dan vragen wij u om dit minimaal 48 uur van te voren per mail (bsopoort@kindercentrumalmere.nl of deduinvlinder@kindercentrumalmere.nl) door te geven. Wij zullen dan geen kosten voor de aangevraagde extra opvang doorberekenen. Alle kinderen staan ook in de zomervakantie standaard ingepland op hun opvangmiddagen. Wij vragen u om hen af te melden als ze niet komen.

 

Capaciteit BSO De Duinvlinder

Vanaf 16 augsutus zal de BSO naar de eerste verdieping verhuizen en lukt het ons iets om aan de toenemende vraag voor de BSO te voldoen. We kunnen op dat moment uitbreiden naar 38 plaatsen (was 32).

 

De Hooiberg - Moestuin

Plantjes zaaien, water geven, onkruid wieden en nieuwsgierig het resultaat uit de grond kijken. Dat is wat een groepje kinderen dagelijks doet bij onze moestuin (gelegen bij de ponyweide). De kinderen genieten er echt van! Over enige tijd hopen zij de diverse groenten en kruiden te kunnen oogsten.

 

Wilt u ons iets vertellen of vragen?

Daar bieden wij verschillende mogelijkheden voor:

  1. 1. melden afwezigheid, opvang ruilen/aanvragen: via de OuderApp (Ouderportaal)
  2. 2. iets melden aan de juf/meester van de (thema) BSO betreffende die dag: via een bericht in de OuderApp
  3. 3. vragen over verandering van dagen, thema’s en andere onderwerpen: via een mail naar bsopoort@kindercentrumalmere.nl of deduinvlinder@kindercentrumalmere.nl

Het is mogelijk dat antwoord op uw bericht vertraging oploopt indien u deze via een andere weg aan ons doorgeeft.


De Oudercommissie

De oudercommissie van KCA zoekt nieuwe leden! Wie wil er nu niet meehelpen om de kwaliteit van de opvang voor onze kinderen op peil te houden?

Het doel van de oudercommissie is om in samenwerking met het managementteam van KCA de kwaliteit van de opvang te behouden en verbeteren. De oudercommissie heeft adviesrecht en daarmee dus inspraak en invloed op verschillende aspecten van de opvang. Ook schuift een lid OC eenmaal in de acht weken aan bij het MT-overleg van KCA.

Bij de samenstelling van de oudercommissie streven we naar een zo evenredig mogelijke vertegenwoordiging van de verschillende groepen op de opvang. Daarom zijn we op zoek naar ouders die ook zitting willen nemen in de oudercommissie.

Neem gerust contact met ons op (oudercommissie@kindercentrumalmere.nl) als u meer informatie wilt over wie we zijn en wat we doen.

Wilt u weten wie wij zijn? Kijk eens op:
https://www.kindercentrumalmere.nl/static/over-kindercentrumalmere/organisatie/oudercommissie.html

Tot ziens!
Knutselideeën

Op zoek naar een leuk idee om samen met de kinderen te kunnen knutselen? Kijk dan bijvoorbeeld op knutselen lady lemonade of op pinterest.FIJNE VAKANTIE ALLEMAAL!!Voor vragen kunt u uiteraard contact opnemen met de locatiemanagers of directieleden.

KDV De Boerderij:
Linsey Verbrugge/Kim Hersi 036 303 5000, keuzetoets 1

KDV/BSO De Duinvlinder:
Lianne de Jager 036 303 5000, keuzetoets 3

KDV De Zeeraket:
Veronique Okoro 036 303 5000, keuzetoets 4

BSO (De Hooiberg en de thema BSO’s):
Touda Henry, keuzetoets 2

Directiekantoor:
Leo en Renate van Belzen, Xandra van Boxtel, Didi Berkhof en Henk Dragtstra, keuzetoets 0Met vriendelijke groet,

Leo en Renate van Belzen
Directie KinderCentrumAlmere BV


kca_logo