logo-nieuwsbrief

Beste ouders en verzorgers,

In deze bijzondere tijd is het belangrijk om met elkaar in contact te blijven. De afgelopen tijd zijn veel creatieve en hartverwarmende ideeën ontstaan. Ook wij proberen zo veel mogelijk met u en de kinderen in contact te blijven, onder andere via deze nieuwsbrief.


Vanuit de directie - het coronavirus

Ons team staat voor u klaar! Wanneer u als ouder werkzaam bent in de vitale sector, breng dan vooral de kinderen naar de opvang. Dat kan ook in het weekend. Hetzelfde geldt voor noodopvang. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Renate van Belzen : 06-23541790.

Teruggave eigen bijdrage

Ouders is door de overheid beloofd dat zij gecompenseerd worden voor hun eigen bijdrage en dat de kinderopvangtoeslag wordt doorbetaald. Ook wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van de tijdelijke noodopvang. De Telegraaf meldde onterecht dat dit geld wordt overgemaakt naar kinderopvangorganisaties. Volgens BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma is het ‘vrij onwaarschijnlijk dat deze weg door het kabinet wordt gevolgd’. ‘Op dit moment is niet de keuze gemaakt om dit geld naar de kinderopvang over te maken, die het doorbetalen aan ouders.’ Hoe ouders en kinderopvangorganisaties dan wel gecompenseerd worden, is nog niet duidelijk. De branchepartijen zijn daarover in gesprek met betrokken ministeries. We houden u op de hoogte.

Tot slot wensen wij u voor u allen het behoud van een goede gezondheid en hopen wij u en uw kinderen weer snel te ontmoeten in onze opvang.

Met vriendelijke groet,
Leo en Renate van Belzen


KDV De Boerderij

"Willen jullie een tekening voor ons maken?" vroegen we. "Want we missen jullie zo!". Dat leverde veel mooie tekeningen van regenbogen op. We hebben ze allemaal een plek voor het raam gegeven, zoals jullie op de foto's kunnen zien. Super bedankt allemaal. We proberen ook via het ouderportaal met iedereen in contact te blijven. We zijn heel blij met alle gezellige berichtjes, maar neem ook gerust contact met ons op voor vragen.

Gaat u ook met de kinderen op Berenjacht?
De berenjacht is een initiatief om kinderen af te leiden van het Coronavirus en is geïnspireerd op het in 1995 verschenen prentenboek “Wij gaan op berenjacht”. Steeds meer mensen zetten in deze periode een beer voor het raam, die door de kinderen ontdekt kunnen worden (en geteld). Hebben de kinderen onze beer al ontdekt? En die op de foto? Goed kijken, want die staan op een andere locatie.


IKC De Duinvlinder (KDV)

Omdat er de afgelopen weken maar weinig kinderen bij ons waren, was het dé gelegenheid om alle ruimtes, inrichting en speelgoed op te ruimen en schoon te maken. Daarnaast geeft het tijd om onze plannen uit te werken en ons voor te bereiden op de komende maanden. Helaas is door het Coronavirus de start van de peutergroep 3+ voorlopig uitgesteld.

Ook wij missen onze kinderen en daarom hebben we gevraagd of ze een regenboog of een knutselwerk met bloemen wilden maken. De kinderen die bij de opvang zijn hebben ook druk geknutseld.

Er is er één jarig hoera!

Om de verjaardag van de kinderen toch een beetje mee te kunnen vieren, krijgen ze bezoek van een van onze juffen en de kinderen die bij de opvang zijn en zingen we op gepaste afstand de jarige job toe.


KDV De Zeeraket

Deze periode is een beetje een andere dan we gewend zijn. Door de maateregelen van de overheid, zijn er veel minder kinderen op de locatie. Dat was voor iedereen even wennen, maar bood ook ruimte om dingen te doen waar normaliter minder tijd voor is. Zo zijn de groepen helemaal opgeruimd, speelgoed uitgezocht en zijn de pedagogisch medewerkers bezig geweest met het schrijven van een Uk & Puk thema.

Om het contact met de buitenwereld in stand te houden, doen we mee aan diverse initiatieven. Zo hebben we een mooie regenboog gemaakt met de kinderen en doen we ook mee met 'Berenjacht'. Iedere week sturen wij de ouders die hun kinderen helaas niet kunnen brengen, leuke activiteiten toe om samen met de kinderen te doen, zoals 'Hatsjoe' (Uk & Puk) en het schoolthema 'Van top tot teen'. We vinden het erg leuk om berichten te ontvangen van de kinderen. Ook de lieve berichten van ouders doen ons goed. We missen jullie allemaal en we hopen dan ook heel hard dat we iedereen na 28 april weer kunnen ontmoeten.


BSO De Hooiberg en BSO De Duinvlinder


Ook op de BSO's zijn er veel minder kinderen en is er dus tijd om alle spullen op te ruimen en hier en daar schoon te maken. Ook worden plannen gemaakt door de meesters en juffen om de opvang nog leuker en uitdagender te maken. Ieder thema wordt onder de loep genomen, jaarplannen gemaakt en de begeleiding van mentorkinderen wordt uitgewerkt .

Eind vorige week hebben we alle ouders gebeld om te horen of alles goed gaat thuis. Leuk om iedereen even te spreken en we merkten dat de ouders dit ook waardeerden. Ook een aantal kinderen vond het wel gezellig om even met ons bij te praten. Gelukkig vermaken zij zich nog wel thuis (zie foto's hieronder) en is nagenoeg iedereen gezond. Laten we hopen dat dit zo blijft.

Kokkerellen voor de paasdagen

Recept voor 10 scones

Tijd: 15 minuten + 20 minuten in de oven.

Benodigdheden:

  • 250 gr. Zelfrijzend bakmeel
  • 2.5 tl bakpoeder
  • halve tl zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el kristalsuiker
  • 50 gr ongezouten roomboter
  • 1 middelgroot ei
  • 75 ml karnemelk

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Zeef het bakmeel en het zout in een kom. Voeg hier vervolgens ook de vanillesuiker en suiker aan toe en roer dit goed door elkaar. Snijd de boter in kleine blokjes en wrijf deze met de hand door de droge ingrediënten. Net zolang totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg nu ook de eieren en karnemelk toe en kneed het geheel met de hand tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1.5 cm dik. Steek rond uit het deeg met behulp van een steker of glas. Bestrijk de scones met wat melk en doe ze in de oven. Bak de scones in 15-20 minuten gaar totdat ze mooi bruin zijn. Lekker met jam en leuke broodjes om te maken voor Pasen.

'Nijn en het Corona virus"

Uitleggen aan kinderen wat het Cornavirus is en waarom, dat kan op een leuke en begrijpelijke manier door het voorlezen van het boekje 'Nijn en het Corona virus' aan de jongere kinderen. U kunt het boekje lezen door op onderstaande plaatje te klikken.


Van de Oudercommissie

Beste ouders,

In februari hebben wij onze eerste Meet & Greet met de oudercommissie georganiseerd en wij kijken terug op twee succesvolle avonden. We willen in ieder geval de ouders heel hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid en het delen van hun ideeën. De presentatie wordt binnenkort gedeeld via de website van KCA. Er zijn diverse gespreksonderwerpen aan bod gekomen en dit hebben wij weer gedeeld met de directie. We gaan nog in gesprek met de directie over de eventuele hieruit voortvloeiende acties, na de coronacrisis. Wat ons betreft is de Meet & Greet voor herhaling vatbaar!

Wij zijn nog op zoek naar nieuwe leden van de oudercommissie. Heeft u interesse om lid te worden van de oudercommissie, dan kunt u contact met ons opnemen via oudercommissie@kindercentrumalmere.nl
Heeft u vragen voor de oudercommissie? Stel ze ook gerust via ons mailadres. Meer informatie over wie wij zijn, vindt u hier.

Met vriendelijke groet,
De oudercommissie
Voor vragen kunt u uiteraard contact opnemen met de locatiemanagers of directieleden.

KDV De Boerderij:
Linsey Verbrugge/Kim Hersi 036 303 5000, keuzetoets 1

KDV/BSO De Duinvlinder:
Lianne de Jager 036 303 5000, keuzetoets 3

KDV De Zeeraket:
Veronique Okoro 036 303 5000, keuzetoets 4

BSO (De Hooiberg en de thema BSO’s):
Touda Henry, keuzetoets 2

Directiekantoor:
Leo en Renate van Belzen, Xandra van Boxtel, Didi Berkhof en Henk Dragtstra, keuzetoets 0Met vriendelijke groet,

Leo en Renate van Belzen
Directie KinderCentrumAlmere BV


kca_logo