Nieuwsbrief oktober 2023 Lelystad

  1. Home
  2. |
  3. Nieuwsbrief
  4. |
  5. |
  6. Nieuwsbrief oktober 2023 Lelystad

Beste ouders/verzorgers,

We hebben nog lang kunnen nagenieten van de zomer, maar er is nu toch echt een einde aan gekomen. We hopen dat jullie allemaal hebben genoten van zonnige dagen en ontspannende momenten met jullie families.

Nu de herfst zijn intrede doet, zijn we druk bezig met het voorbereiden van een nieuwe reeks leuke en uitdagende activiteiten. Maar dat is niet het enige wat we met jullie willen delen. We willen ook nog even terugblikken op de zomervakantie en de leuke activiteiten die wij hebben ondernomen op onze verschillende locaties.

Daarnaast delen wij allereerst ook nog een aantal praktische dingen.

Algemeen

Jaarlijks zomerkamp        

Zomerkamp 2023 Kindercentrumalmere

 

Wilde zwijnen spotten, klimmen in het klimbos om vervolgens de dag af te sluiten met lekkere marshmallows boven het kampvuur. Zomaar een greep uit de activiteiten die we samen met de kinderen deze zomer hebben beleefd tijdens het zomerkamp.

Sinds 2012 organiseren wij elk jaar een zomerkamp voor de kinderen van de buitenschoolse opvang. We kregen dit jaar zoveel aanmeldingen voor het zomerkamp, dat we zelfs twee keer met verschillende groepen op zomerkamp zijn geweest. Niet alleen een onvergetelijke avontuur voor de kinderen maar ook voor onze pedagogische medewerkers.

Naast de klimavonturen zijn we wild gaan spotten in Hoog Soeren, waar we op zoek gingen naar wilde dieren zoals damherten, zwijnen en edelherten. Gewapend met verrekijkers en notitieblokjes waren we klaar voor het avontuur. Vanuit het bezoekerscentrum zijn we gaan wandelen naar het wildpark waar we aankwamen bij de wildobservatieplaats waar we de eerste dieren konden spotten. Na een succesvolle zoektocht in Hoog Soeren, hebben we ook nog een bezoek gebracht aan Apenheul. Hier we begroet door de vrolijke aapjes.

BSO activiteiten

Natuurlijk waren er tijdens de zomervakantie, naast het zomerkamp nog veel meer toffe activiteiten te beleven. Zo hadden ze een gevarieerd programma samengesteld dat bol stond van avontuur en plezier. Zoals spannende speurtochten in het bos, vlotten bouwen en gezellige kookactiviteiten. Zo leuk om te zien hoe de kinderen trots zaten te smullen van hun zelfgemaakte groentesoep met stokbrood en fruitsalade.

Er viel nog veel meer te beleven tijdens de zomervakantie. Zo konden de kinderen mee op diverse andere toffe uitjes zoals naar Oud Valkeveen, Julianatoren, Geofort, Linneaushof en Orchideeënhoeven.

Kortom, het was een zomer vol spannende avonturen en onvergetelijke herinneringen. Kom je snel een keertje bij ons kijken?

Namen in jassen & schoenen

Het is koud buiten en dat betekent dat we allemaal weer onze jassen aantrekken als we buiten gaan spelen. Er hangen weer veel mooie en nieuwe jassen tussen. Alleen niet alle kinderen herkennen hun eigen jas, hetzelfde geldt voor hun schoenen. Zouden jullie daarom de jassen en schoenen willen voorzien van een naam? Dit scheelt een hoop uitzoek werk voor de leidsters en er raken ook minder jassen en schoenen kwijt.

Tip! Je kan hiervoor een leukoplast pleister gebruiken maar er zijn ook mooie labels te krijgen via bijv. goedgemerkt.nl . 

Reseverkleding kinderopvangExtra setje kleding & laarzen mee

I.v.m. met ongelukjes is het fijn een setje met reservekleding te hebben, je kan dit meegeven in de tas van uw kind. Oh en regenlaarzen zouden ook geweldig zijn! Vooral met dit natte weer.

Kinderen afmelden in de kerstperiode

Zou je je kind(eren) op tijd willen afmelden in de OuderApp op de dagen dat zij in de kerstperiode niet naar de opvang komen? Op die manier krijgen we een goed beeld van de bezetting op de groepen en kunnen we voldoende personeel inroosteren.

Graag voor 9 uur brengen

Indien mogelijk zou het erg fijn zijn als je je kind voor 9.00 uur wilt brengen. Zo kunnen we de dag gezamenlijk met alle kinderen starten. Dit draagt bij aan een goed dagritme en creëert structuur en rust op de groep. Kinderen kennen immers geen klok en halen hun houvast uit de vaste momenten op een dag.

Oudercommissie

KCA heeft een actieve oudercommissie. Zij denken mee als het gaat om het behoud van de kwaliteit en waar deze verbeterd zou kunnen worden. Ook speelt de OC een rol in de communicatie met ouders. Het is fijn als alle locaties van KCA zijn vertegenwoordigd in de OC. Daarom zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste vertegenwoordigers.  onze locatie vanuit ’t Schrijverke en de Toermalijn. Wellicht is het iets voor u. De OC hoort het graag. Voor meer informatie of aanmelding kunt een mail sturen naar oudercommissie@kindercentrumalmere.nl.

Dag van de pedagogische medewerker 2023

Dag van de pedagogische medewerker KinderCentrumAlmere

Op 21 September was het weer de dag van de pedagogisch medewerker. In de ochtend werden de leidsters al dankbaar ontvangen door middel van een groot spandoek, speciaal voor de dag van de leidster! Maar het is natuurlijk nóg leuker om te zien hoeveel ouders hier aan gedacht hebben! Sommige ouders hebben hele mooie knutselwerken gemaakt met hun zoon of dochter, een ander nam weer een lekker chocolaatje of een mooi bloemetje mee. De leidsters zijn in ieder geval erg verwend door de ouders. Wat is deze blijk van waardering waardevol om te mogen ontvangen!

Namens alle leidsters, dank hiervoor!

 

 

Dagboekje Konnect

Wist je dat je ook in het digitale dagboekje van Konnect kunt schrijven? We hebben gemerkt dat lang niet alle ouders op de hoogte zijn van deze mogelijkheid en het erg leuk vinden om zelf in het dagboekje van hun kind te schrijven. Het is een leuke manier om je eigen verhalen over je kind te delen met ons maar ook later voor jezelf en je kind.

Veel ouders printen en bewaren deze digitale schriftjes als mooie herinnering voor later en om zo de bijzondere momenten van hun kinderen bij ons op de opvang vast te leggen. Het leuke is dat je zelf als ouder ook foto’s kunt toevoegen aan het dagboekje van je kind. Na afloop kan je het dagboekje in zijn geheel exporteren naar je eigen computer.

Prietpraat

  • Livia van 2,5 jaar heeft wat moeite met de ‘R’ uitspreken waardoor ze zichzelf hoorde zeggen ‘lijden’ i.p.v. ‘rijden’, waarop ze heel verbaast kijkt en zegt ‘huh… lijden? Dat is gek he?’
  • Livia vraagt aan de juf ‘Wat ga jij doen?’ waarop de juf zegt ‘even een rondje lopen’. Vervolgens draait ze een rondje om haar as en zegt ‘zo?’
  • Jelano (3) vraagt tijdens het eten ‘gaan we dat paarse eten?’ (rode kool)

De Toermalijn & Schrijverke

Kinderboekenweek

KinderCentrumAlmere De Toermalijn Kinderboekenweek

Ook dit jaar hebben we weer aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Dit jaar met het thema ‘Bij mij thuis’. Over de unieke cultuur en de bijzondere gewoontes in je eigen huis.

Tijdens deze speciale week hebben we samen met onze kleine lezers ontdekt wat een thuis voor iedereen uniek en bijzonder maakt. Zoals:

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis?

Ook hebben onze pedagogische medewerkers extra vaak voorgelezen en oh wat vonden ze dat toch leuk! De verhalen uit de boeken namen ons mee op reis door verschillende huizen, culturen en achtergronden. Wat was dat leuk!

 

Thema Uk en Puk: “Ik ben kunstenaar”

“Kunst en jonge kinderen, wat is daarvan het belang?” hoor je vaak.

Kindercentrumalmere thema uk en puk

Juist bij jonge kinderen is te zien hoe kunst met alles verweven is. Jonge kinderen ervaren de wereld met al hun zintuigen en bij jonge kinderen zien we een verwondering voor alles wat er om hen heen gebeurt. Alles is nieuw en het ontdekken waard!

Een baby is gebiologeerd door de regendruppels die over het raam naar beneden stromen, de klanken die het hoort en de textuur van de stof van je vest bij het drinken uit de fles.

Dreumesen ontdekken de wereld met alle zintuigen en proberen zelf dingen uit: wat gebeurt er als ik met mijn vinger door de gemorste yoghurt op tafel veeg of als ik heel hard – of zacht ga zingen voor op de fiets.

Peuters ontdekken dat ze met verschillende materialen kunnen tekenen en ook op verschillende ondergronden zoals papier, de stoep of de muur en dat het materiaal steeds anders aanvoelt en dat het invloed heeft op de tekening.

Alles in dit thema staat in het teken van kunst. Het gaat om ontdekken van kunst en de eigen creativiteit van de kinderen. Het ontdekken van verschillende materialen, maar ook de sporen die je achterlaat met bv. verf of yoghurt. Voor baby’s gaan we met name de buitenomgeving benoemen en bekijken en bewegen op muziek, gezichtsuitdrukkingen, schootliedjes en klankspelletjes.

November & December

Terwijl de bladeren van de bomen vallen en de herfst in de lucht hangt, zijn we al druk bezig met voorbereidingen voor de komende twee feestmaanden. Zo zijn we lekker aan het knutselen om lampionnen voor Sint Maarten te maken, en natuurlijk zijn we ook al begonnen met het plannen van het Sinterklaasfeest en de gezellige kerstactiviteiten.

Dit brengt ons aan het einde van deze nieuwsbrief. Mochten jullie vragen hebben of nieuwe ideeën willen delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Warme groet,

Het team van KinderCentrumAlmere

 

 

Menu