Nieuwsbrief juni 2021

  1. Home
  2. |
  3. Nieuwsbrief
  4. |
  5. |
  6. Nieuwsbrief juni 2021

Beste ouders/verzorgers,

Graag informeren wij u in deze nieuwsbrief over belangrijke, interessante en gezellige nieuwsberichten, zoals de ontwikkeling van onze nieuwbouw in Duin, gezonde voeding, sneeuwpret en nog veel meer!

Maatregelen corona
Het lukt steeds beter om de coronabesmettingen terug te dringen en gelukkig wordt een aantal maatregelen verder versoepeld. De afspraken die we met elkaar hebben gemaakt blijven echter voor de opvang op de kdv’s en bso’s nog even gelden. We kunnen ouders helaas nog niet binnen ontvangen en bijvoorbeeld het dragen van mondkapjes blijft ook van kracht. Daarnaast gelden tevens de basisregels: afstand houden – handen wassen – testen.

Kdv De Boerderij

De Kuikens
Onze groep de Kuikens heeft sinds kort een eigen tuintje. Tuinman Daan is er maar druk mee geweest: scheppen, sjouwen, aantrillen, boren. De kinderen vonden het prachtig om bij de schuifpui te kijken naar wat er allemaal gebeurde. Inmiddels kunnen we lekker naar buiten om te spelen in de zandbak of op het kunstgras om te voetballen!

Er is een grotere zandbak geplaatst en bij de glijbaan is kunstgras aangelegd. Het ziet er allemaal weer mooi en verzorgd uit.

Hekken sluiten a.u.b.!
We hebben vier nieuwe kippen en zij hebben het erg naar hun zin bij ons. Ze lopen los en genieten van hun vrijheid, maar die willen we wel beperkt houden tot ons eigen erf. Wilt u daarom de hekken achter u goed sluiten?

Looprichting
Denkt u ook aan het volgen van de juiste looprichting bij het brengen en halen van de kinderen? Hoe sneller we Covid-19 onder controle hebben, hoe beter.

Koningsspelen
Op 23 april was het de dag van landelijke Koningsspelen. Het thema van dit jaar was ik + jij = wij. De kinderen hebben veel plezier gehad tijdens de verschillende activiteiten.

Kdv De Duinvlinder

De Duinkonijnen (3+ groep)
Drie maanden geleden zijn de oudere kinderen gestart bij De Duinkonijnen en wat doen ze het daar goed. Zodra iedereen binnen is, starten we met alle kinderen in de kring en zingen we het ‘goedemorgen-lied’. Een heerlijk begin van de dag; de kinderen zingen zó mooi! De groep is ingericht met verschillende themahoeken, zoals een bouw-, huis/winkel-, podium- en leeshoek en een grote tafel om te kleuren en te knutselen.

De Libellen
Dit is onze nieuwe groep voor kinderen van 2-4 jaar. Een deel van de kinderen zal worden overgeplaatst en aangevuld met nieuwe kinderen.

Uk & Puk
Op dit moment zijn de kinderen druk met het thema ‘ik en mijn familie’ en dat heeft gezorgd voor prachtige fotocollages van de kinderen op de groepen. Heel erg bedankt voor het doorsturen van alle foto’s.

Kdv De Zeeraket

Circus voor één dag

Door Covid-19 kunnen een heleboel leuke dingen helaas niet doorgaan. Zo ook het schoolreisje van basisschool De Zeeraket. Gelukkig denken we in oplossingen en is er op woensdag 19 mei jl. een heuse circusdag geweest.

Alle kinderen mochten verkleed komen en ze konden zich laten schminken. Daarnaast hadden we een heus balanceerparcours waar de kinderen hun acrobatische vaardigheden konden laten zien en ze konden ook bowlen. Ook maakten we een circus-knutsel: twee grote schoenen van de clown. Al met al was het een super geslaagde dag waar we met veel plezier op terugkijken.

Thema de boerderij
Wat een fantastisch thema was het! De gangen en groepen waren omgetoverd tot een ware boerderij. Elke dag als de kinderen van de peutergroep binnenkwamen keken ze naar de stal en de dieren die erin stonden. Er was ook zoveel te leren. Want hoe heten de jongen van alle dieren? En wat doet een boer eigenlijk allemaal? We zaaiden ook eigen planten en groenten en hielden goed in de gaten hoe alles groeide. En de knutselwerkjes maakten het compleet.

Bso De Hooiberg en De Duinvlinder

Aan- en afmelden opvang

We hebben het al eens eerder onder de aandacht gebracht; maar vragen het u nogmaals met klem: wilt u a.u.b. uw kind/kinderen tijdig afmelden voor de bso? Het is voor ons heel spannend als wij uw kind niet aantreffen op het schoolplein, terwijl het wel voor die middag bij ons staat gepland. We moeten dan eerst contact zoeken met ouders en dat kan het proces van school naar de (thema) bso’s aanzienlijk vertragen. Ook in vakanties is het fijn als u uw kind afmeldt als het niet komt, of aanmeldt als hij/zij bijvoorbeeld een hele dag komt of extra komt. Dan kunnen wij zorgen voor de aanwezigheid van voldoende personeel. U kunt het allemaal regelen via de OuderApp. Is afwezigheid op de dag zelf na 10.30 uur pas bekend, dan graag een telefoontje of mailtje naar ons.  Alvast bedankt voor uw medewerking.

Opvang regelen via OuderApp

Heeft u de OuderApp al geïnstalleerd? Zo niet, doet u het dan zo snel mogelijk. Daarmee regelt u uw opvang als het om afmelden, ruilen of extra opvang gaat. Maximaal zes weken voordat uw kind van start gaat bij de bso, ontvangt u via KidsKonnect een brief over het gebruik van de OuderApp (houd uw spam ook in de gaten). De app is gratis en te vinden in de Appstore of Playstore. Ook ontvangt u een wachtwoord per separate mail.

Welke gegevens heeft u nodig:
– uw gebruikersnaam: het e-mailadres waarmee u zich bij ons heeft aangemeld.
– de URL: kindercentrumalmere.ouderportaal.nl (Hiermee kunt u ook op een desktop inloggen in de OuderApp).
– een wachtwoord: deze krijgt u toegestuurd per mail of opnieuw aanvragen via kantoor.
In de OuderApp vindt u een handleiding. Lukt het installeren niet of heeft u andere vragen, dan horen we het uiteraard graag.

Bso-bus

Misschien heeft u ze al zien rijden, de bso-bus (voorheen Stint) is terug van weggeweest. De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan de verdere veiligheid van de bus en dat heeft geleid tot een nieuwe uitvoering, goedgekeurd door het RDW. Vanaf vorige week gebruiken wij vijf bussen en dit aantal zal de komende tijd worden uitgebreid naar elf. Iedereen  die op de bso-bus rijdt, is in het bezit is van een certificaat (theorie-examen) en heeft een rijvaardigheids-training gevolgd. Daarnaast hebben we veilige rijroutes vastgelegd die zijn goedgekeurd Waarborgfonds Kinderopvang & Kenniscentrum Ruimte-OK.

Lekker bewegen
Sporten in een spijkerbroek? Dat beweegt niet lekker en zaalvoetballen op blote voeten levert pijnlijke voeten of blessures op. Wilt u daarom uw kind sportkleding meegeven naar (kleuter)sport, dans en zaalvoetbal? U doet uw kind er een groot plezier mee. Graag onderin de schooltas om het aantal tassen te beperken.

Haar in de staart
Bij de bso koken en bakken geldt dat lange haren in een staart moeten en de kinderen gesloten schoenen dragen (geen sandalen of slippers).

Menu