Nieuwsbrief juli 2023 Almere

Beste ouders/verzorgers,

Nog even en dan breekt de zomervakantie aan. We hebben al heel wat mooie zomerdagen gehad, maar het zou fijn zijn als we in de vakantie ook van het zonnetje mogen genieten. In deze nieuwsbrief informeren wij u graag over een paar belangrijke zaken en gezellige weetjes. 

Algemeen

De VerbeterMeter

Al een groot aantal ouders heeft één van de enquêtes van de VerbeterMeter ontvangen. Het is een mooie aanvullende manier – naast het persoonlijke contact – om van u te horen hoe u onze opvang ervaart. Wij bespreken dit maandelijks in ons managementteam overleg en kunnen zo bijstellen en verbeteren waar nodig. Het vraagt een paar minuten om de enquête in te vullen, maar u doet er ons een groot plezier mee. Dank daarvoor.

Afmelden kinderen voor de opvang in de zomervakantie

Wilt u a.u.b. uw kind(eren) afmelden bij afwezigheid in de zomervakantie? Op die manier kunnen wij zorgen voor voldoende personeel, afgestemd op een reëel aantal aangemelde kinderen. Daarnaast is het zonde als we eten moeten weggooien omdat veel aangemelde kinderen niet komen. Voor de volledigheid: kinderen staan ook in vakanties voor de bso standaard aangemeld op de middagen.

Opening kinderdagverblijf De Pirouette

Vanaf 4 september a.s. openen we een kinderdagverblijf bij IKC Pirouette in Parkwijk. Een mooie nieuwe uitdaging en de ouders die we inmiddels hebben mogen ontmoeten, zijn enthousiast. Er komen twee groepen: 0-2 jaar en 2-4 jaar.

Opening kinderdagverblijf en bso bij De Droomspiegel (Slowakijkehof, Europakwartier)

We zijn blij dat we de mogelijkheden hebben om de kinderopvang in Poort te kunnen uitbreiden door de opening van een kinderdagverblijf en bso in samenwerking met basisschool De Droomspiegel. De start is op 8 januari 2024. Het kdv en de bso zullen zich vestigen op de Slowakijehof 1 (oude adres van De Duinvlinder). Mocht u interesse of vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via kantoor.

Internationale Modderdag

Op 29 juni jl. was het Internationale Modderdag en daar hebben alle locaties aan meegedaan. Belangrijk, want buiten spelen in de natuur stimuleert de ontwikkeling van kinderen. En dus werd overal modder gemaakt door de kinderen om te ontdekken en te beleven wat je er allemaal mee kunt doen. Vies worden mocht natuurlijk ook! De kinderen hebben enorm genoten.

Kinderdagverblijven

De Boerderij (kdv)

Het mooie weer de afgelopen weken nodigde uit om lekker naar buiten te gaan. De biggetjes en de varkentjes genoten van een ritje in bso-bus om in een nabijgelegen speeltuin te spelen. Ook de opa en oma dag was een groot succes. Zij kwamen bij ons langs om gezellig met de kinderen mee te doen en zo een dagje bij de opvang te ervaren.

Uk & Puk had – heel toepasselijk – het thema ‘de boerderij’ en de komende periode is het thema Knuffels.

IKC De Duinvlinder (kdv)

Nieuwbouw De Duinvlinder

Nieuwe locatie

We genieten enorm van onze nieuwe locatie in de prachtige duinomgeving. Het kostte dan ook geen moeite om hier te wennen. De tuin en het buitenterrein van de school vorderen ook goed. Nog even en dan is alles klaar.

Nationale buitenspeeldag

Het weer werkte niet helemaal mee, maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen hebben op deze dag heerlijk buiten kunnen spelen op het springkussen en na deze vermoeiende activiteit stond er een lekker gezonde smoothie klaar.

Uk & Puk

Uk & Puk hield de kinderen bezig met het thema ‘Oef wat is het warm’. We praten met elkaar over de kleding die we dragen in zomer en winter en ze spelen met koud en warm water. In iedere groep is een thema hoekje ingericht.

KindCentrum De Zeeraket (kdv)

Overschoenen

Omdat er veel zand in de hallen ligt, heeft het dragen van overschoenen daar geen zin. We hebben de schoenen om die reden nu bij de trap naar boven en bij de ingang naar de Hamerhaaien en Koraalvlinders gezet.

Brengen en ophalen

We verzoeken u vriendelijk om uw zoon of dochter voor 9 uur te brengen en na 17 uur op te halen. Op die manier doet iedereen volledig mee met het dagprogramma en blijft er rust op de groep. Uiteraard is het geen probleem om een keer een uitzondering te maken, maar dan horen we dit graag even van te voren.

Geboren

De ooievaar is een trouwe bezoeker aan ons adres en onlangs heeft hij de volgende collega’s blij gemaakt:

– Lysanne is 2 juli bevallen van Bryce

– Debbie is 3 juli bevallen van Mart

– Danielle is 19 mei bevallen van Sarah Rose

– Wendy is 1 juni bevallen van Ciara

Alle moeders en kinderen maken het prima.

Parkeren

Helaas blokkeren verkeerd geparkeerde auto’s met enige regelmaat de doorgang. We verzoeken u vriendelijk om alleen op de aangegeven plekken uw auto te parkeren. Dank u wel.

 

Buitenschoolse opvang

Open Huis Pirouette

Op 14 en 16 juni jl. was het Open Huis bij de Pirouette en konden kinderen en ouders kennismaken met ons bso-aanbod. Tevens hebben wij een aantal ouders ontmoet die geïnteresseerd zijn in onze dagopvang voor 0-4 jarigen, dat in september opent. Het waren twee geslaagde middagen met een mooie opkomst, ondanks het warme weer.

Vraag nu extra opvang in de vakanties aan

Heeft u de extra opvang voor de komende zomervakantie al aangevraagd via de OuderApp? Zo niet, dan vragen wij u om dit zo snel mogelijk te doen. Zie ook onze brief van 29 juni jl.

Zomerkamp

Tijdens de laatste twee weken van de zomervakantie organiseren wij een zomerkamp. Er zijn nog een paar plekjes vrij. U kunt uw kind/kinderen nog aanmelden tot 31 juli aanstaande. Dit kan via het eerder toegestuurde aanmeldformulier of via een mail aan bsopoort@kindercentrumalmere.nl. Voor vragen over het zomerkamp kunt u contact opnemen met de locatiemanager.

Van de oudercommissie

KCA heeft een actieve oudercommissie. Zij denken mee als het gaat om het behoud van de kwaliteit en waar deze verbeterd zou kunnen worden. Ook speelt de OC een rol in de communicatie met ouders. Het is fijn als alle locaties van KCA zijn vertegenwoordigd in de OC. Daarom zijn zij op zoek naar enthousiaste vertegenwoordigers vanuit ’t Schrijverke en de Toermalijn. Wellicht is het iets voor u. De OC hoort het graag. Voor meer informatie of aanmelding kunt een mail sturen naar oudercommissie@kindercentrumalmere.nl