Nieuwsbrief april 2023 Lelystad

  1. Home
  2. |
  3. Nieuwsbrief
  4. |
  5. |
  6. Nieuwsbrief april 2023 Lelystad

Beste ouders/verzorgers,

De paasdagen liggen net achter ons en gelukkig laat het zonnetje zich steeds vaker zien. Dat zorgt voor nieuwe energie en op de locaties van ’t Schrijverke en de Toermalijn is dat goed te merken. We vertellen u er graag meer over.

Algemeen

Personele bezetting

We zijn heel blij met de komst van Nicole Wolke als locatiemanager voor  ’t Schrijverke en de Toermalijn. Zij vervangt Wendy Barning en werkt op ma-di-do-vrij. Renske van Dijken is waarnemend locatiemanager en haar werkdagen zijn op ma-wo-do.

Helaas heeft Mika de Jong voor een andere leuke baan gekozen en is zijn laatste werkdag op 7 april jl. geweest. Wij wensen hem heel veel geluk en succes. Dit wensen we ook Jacqueline toe, die per 1 mei haar baan bij KCA verruilt voor een nieuwe uitdaging. Rick van Gijzel is op dit moment de coördinator voor de bso.

 

Kdv ’t Schrijverke

De Panda’s van start op 1 juni

Binnenkort start de verbouwing en wordt de keuken geplaatst om op 1 juni de nieuwe groep voor de kinderen van 3 jaar of ouder te openen. Deze ‘al grote’ kinderen zullen zich meer en meer gaan richten op de overstap naar de basisschool. Gelukkig houden ze wel contact met hun vriendjes bij De Giraffen en kunnen ze ook zwaaien naar elkaar omdat de groepen tegenover elkaar zitten.

Activiteiten

Ons thema lente is in volle gang!  Op onze groep hebben we verschillende leuke activiteiten gedaan die met dit thema te maken hebben. We hebben onder andere een mooie tulp en vogel geknutseld. Ook zijn we druk bezig geweest met tellen, kleuren en vormen. Buiten hebben wij een lente speurtocht gedaan. We zochten onder andere naar bloemetjes, blaadjes en een vogelnestje.

Er is de afgelopen periode hard gewerkt aan de verbouwing van de ruimtes en op 2 januari 2023 zal ook een kinderdagverblijf bij IKC Toermalijn openen met twee groepen, te weten:

Kdv Toermalijn

Afgelopen weken stond in het teken van de lente. De peuters maakten kennis met het spel memory, wat ze heel erg leuk vonden.

Als het even kon, speelden de kinderen lekker buiten in de nieuw aangelegde tuin.

Buitenschoolse opvang

Zwem bso naar Laren

Door personeelstekorten is zwembad De Koploper op maan-, dins- en donderdagen gesloten voor recreatief zwemmen. Wij betreuren dat enorm en blijven ook in gesprek met dit zwembad om te zoeken naar een oplossing. Gelukkig kunnen we er op de woens- en vrijdagen nog wel terecht. En daarnaast zijn wij (en ook de kinderen) blij met de mogelijkheid om op de andere dagen te zwemmen in Laren. Daarvoor moeten we iets verder reizen, maar dit gaat niet ten koste van de zwemtijd; wel zijn we een half uurtje later terug in Lelystad, Daar sluiten we de middag, zoals gebruikelijk, af met een warme maaltijd.

Chill bso bij ’t Schrijverke

Even een dag niet sporten of zwemmen, maar lekker chillen? Dat kan vanaf augustus ook bij ’t Schrijverke (de Toermalijn heeft deze mogelijkheid al). Er is alle ruimte om een boekje te lezen, buiten te spelen of een spelletje te doen. In principe mag het kind zelf bepalen hoe zijn of haar middag wordt ingevuld. Mocht uw kind hier interesse in hebben, dan horen we het graag via schrijverke@kindercentrumalmere.nl

Vakantieopvang

Het is bijna meivakantie. Denkt u eraan om tijdig extra opvang aan te vragen via de OuderApp? Ook vinden we het fijn als u uw kind afmeldt als het niet komt in de vakantie. Dan kunnen we de personele bezetting goed plannen en hebben we bijvoorbeeld geen overschot aan maaltijden.

 

Oudercommissie (OC)

Van de Oudercommissie

Inmiddels heeft zich een aantal ouders gemeld die geïnteresseerd zijn om lid te worden van de oudercommissie. Daar zijn we heel blij mee. Heeft u ook interesse? We horen het graag, via een mail aan oudercommissie@kindercentrumalmere.nl

Menu