Nieuwsbrief juli 2023 Lelystad

  1. Home
  2. |
  3. Nieuwsbrief
  4. |
  5. |
  6. Nieuwsbrief juli 2023 Lelystad

Beste ouders/verzorgers,

Nog even en dan breekt de zomervakantie aan. We hebben al heel wat mooie zomerdagen gehad, maar het zou fijn zijn als we de komende vakantie ook volop de zon mogen zien. In deze nieuwsbrief blikken we terug op de afgelopen weken en informeren wij u over een paar belangrijke zaken. 

Algemeen

De VerbeterMeter

Al een groot aantal ouders heeft één van de enquêtes van de VerbeterMeter ontvangen. Het is een mooie aanvullende manier – naast het persoonlijke contact – om van u te horen hoe u onze opvang ervaart. Wij bespreken dit maandelijks in ons managementteam overleg en kunnen zo bijstellen en verbeteren waar nodig. Het vraagt een paar minuten om de enquête in te vullen, maar u doet er ons een groot plezier mee. Dank daarvoor.

Afmelden kinderen voor de opvang in de zomervakantie

Wilt u a.u.b. uw kind(eren) afmelden bij afwezigheid in de zomervakantie? Op die manier kunnen wij zorgen voor voldoende personeel, afgestemd op een reëel aantal aangemelde kinderen. Daarnaast is het zonde als we eten moeten weggooien omdat veel aangemelde kinderen niet komen.

 

Kdv ’t Schrijverke

IKC ’t Schrijverke (kdv)

De Koala’s

Er waren leuke activiteiten en er is veel geknutseld rondom de thema’s ‘ik ben een kunstenaar’ en ‘oef wat is het warm’. Zo werd er met ijs en water gespeeld, gevoeld en ontdekt. Ook maakten ze ijsjes van klei en gelukkig werden ze nog net niet opgegeten :). Vaak gaan de kinderen samen met de peutergroep naar buiten en af en toe komen de schoolkinderen even kijken. Interessant hoor; die grote kinderen!

De Giraffen

Heerlijk buiten spelen met water want ‘Oef wat is het warm’, het thema van de afgelopen weken en dat paste mooi bij de realiteit. Met een kwast en water mochten de kinderen ‘verven’ en mooie knutselwerken maken; zoals lekkere ijsjes, krabbetjes op het strand en badpakken en zwembroekjes. Door ze zelf het papier te laten scheuren, zelf te lijmen en stukjes papier te laten plakken, is het een mooie ontdekkingstocht van materialen.

De Panda’s

De kinderen in deze groep zijn 3 jaar en ouder en maken af en toe ook al kennis met de basisschool. Daarbij kunt u denken aan het werken in de kring en aan tafel zitten in groepjes. Terwijl er een leuke activiteit wordt gedaan, zoals het tellen van de kinderen en de dagen van de week, leren de kinderen ongemerkt rustig te blijven zitten.

Een van de favoriete liedjes is ‘1,2,3,4,5,6,7, waar is mijn mooie trein gebleven 8,9 en ook 10 een mooie trein die wil ik zien’. De kinderen vormen dan een mooie trein en zo kunnen wij overal naar toe lopen.

 

Kdv Toermalijn

De Pauwen

Het is iedere keer weer fijn om nieuwe kinderen (baby’s) te ontvangen en te zien hoe de dreumesen zorgen voor een warm welkom. De afgelopen weken was het thema van Puk ‘Oef wat is het warm!’ Want wat was het warm! We hebben een aantal keren met ijs en water gespeeld. Het badje stond bijna alle dagen buiten en daar is enorm van genoten. En de juffen genieten ondertussen van de ontwikkeling van de kinderen.

De Tijgers

En toen stond er ineens een circustent op het podium! Dat had alles te maken met het thema ‘circus’ van Uk & Puk. De kinderen mochten vertellen wat ze graag zouden willen zijn in het circus. De een wilde graag de directeur zijn en de ander de clown. Het met elkaar praten over dit onderwerp is goed voor de taal/spraakontwikkeling. De creativiteit en fantasie werd geprikkeld toen de kinderen in clowntjes veranderden door het opplakken van een hoed, strik en rode neus. Kleine acrobaatjes werden ze tijdens het oefenen van de koprol, stappen over stapstenen en het kruipen door hoepels en dat is goed voor de grove motoriek. Aan het einde van deze periode wachtte een heus circusdiploma.

Buitenschoolse opvang

We groeien lekker door! Steeds meer kinderen weten hun weg te vinden naar onze bso. Ook zij zijn graag sportief bezig bij de bso Sport met tikkertje, trefbal, voetbal, verstoppertje, raceparcours en nog veel meer. Andere kinderen kiezen juist voor zwemmen in De Koploper (woensdag en vrijdag) of bij de Biezem in Laren (maan- dins- en donderdag). 

Bso Chillen

Waar de Chill bso op de Toermalijn al een groot succes is, start deze bij ‘t Schrijverke vanaf het nieuwe schooljaar. De ruimte waar de kinderen altijd lekker aan het eten zijn, wordt verbouwd tot een heerlijke chill ruimte. Hier kunnen de kinderen tekenen, lezen, knutselen, spelen of gewoon lekker met een boek op de bank kruipen. Mocht u als ouder/verzorger geïnteresseerd zijn in een plekje voor uw kind bij deze bso, dan kunt u een een mail sturen naar: schrijverke@kindercentrumalmere.nl

Chill bso bij ’t Schrijverke

Even een dag niet sporten of zwemmen, maar lekker chillen? Dat kan vanaf augustus ook bij ’t Schrijverke (de Toermalijn heeft deze mogelijkheid al). Er is alle ruimte om een boekje te lezen, buiten te spelen of een spelletje te doen. In principe mag het kind zelf bepalen hoe zijn of haar middag wordt ingevuld. Mocht uw kind hier interesse in hebben, dan horen we het graag via schrijverke@kindercentrumalmere.nl

Zomervakantie

De tijd vliegt en de zomervakantie staat alweer voor de deur. Het thema voor de vakantie is: Hoe gaan wij op vakantie?! Het bso-team heeft hard gewerkt, om een zo’n leuk mogelijk programma op te stellen. Zo gaan wij vliegtuigen knutselen, tenten bouwen en oud-Hollandse spelletjes spelen. Naast alle leuke activiteiten op locatie, staan er ook weer verschillende uitjes gepland zoals: Oud Valkenveen, Orchideeënhoeve, Linnaeushof. Zorgt u dat u tijdig extra opvang aanvraagt?

Zomerkamp

Tijdens de laatste twee weken van de zomervakantie organiseren wij een zomerkamp. Er zijn nog een paar plekjes vrij. U kunt uw kind/kinderen nog aanmelden tot 31 juli aanstaande. Dit kan via het eerder toegestuurde aanmeldformulier of via een mail aan bsopoort@kindercentrumalmere.nl. Voor vragen over het zomerkamp kunt u contact opnemen met Rick van Gijzel.

Oudercommissie (OC)

Van de Oudercommissie

KCA heeft een actieve oudercommissie. Zij denken mee als het gaat om het behoud van de kwaliteit en waar deze verbeterd zou kunnen worden. Ook speelt de OC een rol in de communicatie met ouders. Het is fijn als alle locaties van KCA zijn vertegenwoordigd in de OC. Daarom zijn zij op zoek naar enthousiaste vertegenwoordigers vanuit ’t Schrijverke en de Toermalijn. Wellicht is het iets voor u. De OC hoort het graag. Voor meer informatie of aanmelding kunt een mail sturen naar oudercommissie@kindercentrumalmere.nl

Menu