KinderCentrumAlmere (KCA) heeft een actieve oudercommissie (OC) die op dit moment bestaat uit 4 leden. De oudercommissie vergadert minimaal 3 keer per jaar. Meestal is de directie voor de vergadering aanwezig om allerlei ontwikkelingen toe te lichten of vooraf gestelde vragen te beantwoorden.

De oudercommissie vertegenwoordigt alle ouders van KCA.

Omdat KCA een groeiende organisatie onderzoeken we of we in 2018 kunnen groeien naar een Centrale Oudercommissie (COC). Lokale oudercommissies dragen dan één of meerdere taken en adviesrechten over aan de COC.

Een oudercommissie adviseert de opvangorganisatie gevraagd en ongevraagd over de adviesonderwerpen die in de Wet kinderopvang zijn vastgelegd. Tijdens vergaderingen worden adviesaanvragen van de opvangorganisatie behandeld en worden adviezen geformuleerd.
Daarnaast onderhoudt de oudercommissie contact met de ouders, de organisatie en de GGD.

Veel oudercommissie organiseren themabijeenkomsten, ouderavonden en/of activiteiten voor de Dag van de Pedagogisch Medewerker. De taken van de oudercommissie worden officieel vastgelegd in een medezeggenschapsreglement.

Wanneer u vragen of anderszins informatie behoeft, kunt u de oudercommissie mailen: oudercommissie@kindercentrumalmere.nl

Maak kennis met de leden van de OC:

Madeleine Soes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: mijn naam is Madeleine Soes en ik ben de moeder van Rosafiene. Wij zijn bij het KCA gestart toen Rosafiene 5 maanden oud was. Inmiddels maken we nu gebruik van de BSO, waar ze met veel plezier is.

Zelf ben ik werkzaam in de zorg als Coördinerend Cliëntbegeleider voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking.

Doordat ik binnen mijn werk veel bezig ben met kwaliteit van zorg en leven vond ik het prettig om een beetje extra op de hoogte te zijn van de zorg voor mijn dochter bij het KCA.

Net als in de zorg is de kinderopvang volop in beweging met  veranderende regelgevingen, eisen etc. Het is goed dat je als ouder daarin mee mag en kan denken, zodat met elkaar een fijne plek voor onze kinderen gerealiseerd kan worden.

 

Madeleine Soes

Eric van Bree

Beste ouders,
 
Ik wil mij graag even voorstellen aan jullie. Mijn naam is Eric van Bree, 44 jaar jong en ik ben sinds eind 2016 lid van de oudercommissie van het KCA. Ik ben getrouwd met Ellen en samen hebben we een prachtige zoon Noah die 2 jaar oud is en al 1,5 jaar op KCA de Boerderij zich iedere keer weer prima vermaakt.

Ik ben lid van de oudercommisie (OC) geworden omdat de doelstellingen mij erg aanspreken. De belangen van al onze kinderen behartigen, de communicatie tussen directie en de ouders bevorderen en het actief adviseren in kwaliteitsverbetering en andere beleidszaken. De ervaringen die ik tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden als plant manager in de metaaltechnologie op heb gedaan komen hier prima van pas. Door te fungeren als aanspreekpunt voor de ouders, dit helder te communiceren aan de directie en vervolgens weer terug te koppelen kunnen we met z’n allen er een nog leukere opvang van maken.

Hebben jullie vragen, opmerkingen of suggesties, spreek ons eens aan! Mailen mag natuurlijk ook aan: oudercommissie@kindercentrumalmere.nl

Met vriendelijke groeten en graag een keer tot ziens,

Eric van Bree

 

Eric van Bree

Rogier van Putten

Hallo allemaal,
 
Mijn naam is Rogier van Putten (40) en ben lid in de oudercommissie van het KCA. Ik ben getrouwd met Marja en samen hebben we Juliën (3) en Danique (5), de liefste kinderen van de wereld, wie vindt dat nou niet van zijn eigen kinderen.

Ik ben lid van de OC omdat ik graag betrokken wil zijn bij de opvang waar onze kinderen zitten en daar waar nodig/mogelijk advies kan geven aan het KCA, danwel, kunnen functioneren als spreekbuis namens de overige ouders.

Mochten jullie vragen hebben, schroom niet om 1 van ons aan te spreken als je ons ziet, mailen kan natuurlijk ook naar: oudercommissie@kindercentrumalmere.nl

Groet,

Rogier van Putten

 

Rogier van Putten

 

Wilt u in contact komen met de oudercommissie dan kunt u naast persoonlijk contact, mailen naar oudercommissie@kindercentrumalmere.nl , of gebruik maken van het onderstaande formulier.