logo-nieuwsbrief

Beste ouders/verzorgers,

Graag informeren wij u in deze nieuwsbrief over belangrijke, interessante en gezellige nieuwsberichten, zoals de ontwikkeling van onze nieuwbouw in Duin, gezonde voeding, sneeuwpret en nog veel meer!


Ontwikkelingen nieuwbouw

KindCentrum De Zeeraket

We hebben u al eerder verteld over onze nieuwbouwplannen en we zijn trots dat er nu ook al het nodige moois te zien is. Wie in Duin woont of daar wel eens wandelt, zal de bouw van KindCentrum De Zeeraket niet zijn ontgaan. Het hoogste punt is vorige week behaald en we zijn blij dat alles voorspoedig verloopt. Deze locatie voor kdv en bso opent op 23 augustus aanstaande (zie ook vervolg onder kdv De Zeeraket). Op zaterdag 4 september houden we een Open Dag; dus noteert u deze vast in de agenda!


De Zeeraket vanaf de toegangsweg gezien (linkerzijkant)


Voorbereiding plaatsing dak


Impressie eindresultaat

Thema bso's in Duin

Ook wordt hard gebouwd aan een onderkomen voor verschillende nieuwe bso's in Duin. Zij vestigen zich in de woontoren Kaapstad (boven de Plusmarkt). Daar starten per 1 september:

 • bso Koken & Bakken
 • bso Handvaardigheid & Techniek
 • bso Musical & Dans
 • bso Outdoor

En bij KindCentrum De Zeeraket komt ook de bso Sport.


Woontoren Kaapstad

Alle thema bso's (behalve Koken & Bakken en Outdoor) zullen ook in Poort blijven bestaan. We zijn blij dat we door de toenemende vraag naar opvang meer kinderen kunnen plaatsen bij een van onze uitdagende bso's.

Poort of Duin?!

Officieel is Duin onderdeel van het stadsdeel Poort, maar wij kiezen voor de benoeming Poort en Duin als het om locatie-aanduiding gaat.

Warme maaltijden voor ouders

Aan het einde van de dag de kinderen ophalen en direct een warme maaltijd mee naar huis nemen? Dat gaat in het vierde kwartaal wellicht tot de mogelijkheden behoren. We zijn hierover in gesprek met de Plusmarkt die zich in Duin zal vestigen. We houden u op de hoogte.

Gezonde voeding

Binnen KCA zijn we vooruitstrevend, ook als het om gezondheid gaat. We geven de kinderen gezonde voeding en zorgen dat we naar buiten gaan. Daarnaast dragen we bij aan de gezondheid van kinderen door te voldoen aan de pedagogische basisbehoeften. Zo draagt KCA op alle vlakken bij aan een optimale ontwikkeling voor kinderen.

KCA had al een gezond voedingsbeleid, maar deze is wat aangescherpt. Sinds 2020 hebben wij een 'gezonde' coach in huis en volgen wij de richtlijnen van het voedingscentrum. De grootste verandering in het voedingsbeleid is dat we geen limonade meer schenken en geen salami meer aanbieden voor op brood. Dit zijn voedingsmiddelen die niet in de schijf van vijf passen. Mocht uw kind bij ons willen trakteren, dan vragen wij u om rekening te houden met ons gezonde voedingsbeleid. Ons traktaktiebeleid vindt u in de OuderApp. De locatiemanager denkt bij vragen natuurlijk graag met u mee.

Groei KCA

Onze organisatie groeit en dat vraagt om een verdere professionalisering. Dit heeft o.a. geleid tot enige functieveranderingen en uitbreiding van functies op ons kantoor, te weten:

 • Directie
  Leo en Renate van Belzen
 • Manager HRM
  Kayleigh Barnhoorn
 • Facility Manager
  Xandra van Boxtel
 • Adviseur Plannen
  Henk Dragtstra
 • Beleidsmedewerker
  Anita Bakker
 • Medewerker Contracten en communicatie
  Didi Berkhof
 • Assistent locatiemanager bso Poort
  Sandra Zwartjes

 


Kdv De Boerderij

Gezinsuitbreiding

Wat een gezelligheid! We hebben 10 nieuwe parkieten in allerlei kleuren. De kinderen vinden het heel erg leuk om een bezoekje te brengen aan de vogels.

We feliciteren onze collega's Judith, Marjolein en Miranda. Zij zijn in blijde verwachting!


Nieuwe parkieten

Hekjes sluiten a.u.b!

Wilt u a.u.b. de hekjes bij het komen en gaan goed sluiten? Onze kippen lopen los en genieten van hun vrijheid, maar die willen we wel beperkt houden tot ons eigen erf.

Carnaval

Op 15 en 16 februari jl. was het groot feest, want we vierden met z'n allen Carnaval. De kinderen waren allemaal super mooi verkleed. Ook de leidsters zagen er allemaal top uit en het pand was prachtig versierd. Er hingen mooie slingers, grote platen van Carnaval aan de deuren en overal serpentine (waar de kinderen heerlijk mee speelden). Tijd voor polonaise was er natuurlijk ook! Na het dansen hadden de leidsters een lekkere verrassing voor de kinderen: poffertjes met aardbeien! Dat was smullen.
En voor wie dat wilde, werden de gezichtjes ook geschminkt. Het was weer een super leuk en geweldig feest! Bedankt alle lieve kinderen voor dit gezellige carnavalsfeest!


IKC De Duinvlinder (KDV)

Opening 3+ groep

Op maandag 1 maart jl. was het zover! De nieuwe groep voor driejarigen is van start gegaan op de eerste etage van De Duinvlinder. Deze groep heeft de naam De Duinkonijnen gekregen en in deze groep zullen de kinderen richting hun vierde verjaardag worden voorbereid op de overstap naar de basisschool. Juf Soraya zal daar het aanspreekpunt zijn. In de volgende nieuwsbrief vertellen we graag meer.

Sneeuwpret

Voor veel van onze kinderen zal het de eerste keer geweest zijn dat ze kennis maakten met sneeuw; zeker qua hoeveelheid waar we in januari mee verrast werden. En wat hebben we er met elkaar van genoten. Heerlijk buiten spelen en daar hoorde op de slee rijden, natuurlijk ook bij.


Sneeuwpret

 


KDV De Zeeraket

Nieuw te bouwen kinderopvang De Zeeraket

Over een paar maanden is het zover! Dan verhuizen wij naar ons nieuwe pand in Duin. De foto's van de bouw heeft u hierboven al gezien. Het verloopt allemaal voorspoedig en we maken volop plannen voor de indeling en inrichting van het pand en de natuurlijke buitenspeelruimte. Om dit in goede banen te leiden, hebben we een werkgroep samengesteld met diverse medewerkers en een lid van de oudercommissie. We houden u uiteraard op de hoogte via de nieuwsbrieven en ook op onze website kunt u informatie vinden: KinderCentrumAlmere - Kindcentrum De Zeeraket

Activiteiten afgelopen periode

Na een periode waarin wij alleen noodopvang boden, mochten wij 8 februari onze deuren weer voor alle kdv-kinderen openen. Reden om het thema ‘Welkom Puk’ te introduceren. We doen in deze periode allerlei leuke activiteiten om de kinderen kennis te laten maken met Puk en de groep. Zo hebben wij het opruimliedje spelenderwijs geoefend met de kinderen. Dit deden we door in de koffer enkele spullen van de groep te plaatsen. Samen openden we de koffer en keken we wat erin zat. Vervolgens zochten we, tijdens het zingen van het opruimliedje, een goede plek om de spulletjes op te bergen.


Puk

Uiteraard hebben we ook genoten van de sneeuw. Niet alleen buiten, maar we hebben ook een bak met sneeuw naar binnen gehaald. We hadden daar allerlei spulletjes ingedaan zodat de kinderen de sneeuw op hun gemak konden ontdekken. Het was een groot succes!


Sneeuw


BSO De Hooiberg en BSO De Duinvlinder


Voorjaarsvakantie

De bso is nog niet voor alle kinderen geopend, maar dat verandert hopelijk snel. Voor de kinderen in de noodopvang hebben we in de voorjaarsvakantie een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Het thema van deze week was Brazilië. De kinderen genoten van hun zelfgemaakte empanada's, maakten kennis met Capoeira (spel of ook wel vecht-dans) of maakten maskers en trommels met elkaar.


Brazilië

Zomerkamp

In de week van 16 t/m 20 augustus gaan we weer op zomerkamp bij Don Bosco in Hoog Soeren! Het thema van dit jaar is 'Ridders en Jonkvrouwen'. De begeleiders hebben er alweer zin in en zijn begonnen met de voorbereidingen. Midden april krijgt u de uitnodiging om uw kind/kinderen op te geven voor het kamp. Eventueel eerder ontvangen aanmeldingen kunnen wij niet in behandeling nemen.

Uitbreiding dans bso

Vanwege het grote animo voor de dans bso, hebben we besloten om deze ook op maandag aan te bieden en gelukkig vindt juf Dorrit het leuk om ook deze groep te begeleiden. De indeling wordt als volgt:

 • maandag
  kinderen 4 en 5 jaar
 • dinsdag
  kinderen van 8-13 jaar
 • donderdag
  kinderen van 6 en 7 jaar

We zullen met de maandagen starten als de bso weer voor alle kinderen open is. De locatie is bij buurtcentrum Amerika . Op maandag en donderdag eten de kinderen eten met elkaar in de Columbusschool en op de dinsdagen bij buurtcentrum Amerika.
U ontvangt binnenkort bericht van ons, mocht uw kind op een andere dag bij de dans bso zijn ingedeeld.

Verhuizing bso's Koken & Bakken en Handvaardigheid & Techniek

Per 23 augustus zal Handvaardigheid & Techniek een nieuw onderkomen krijgen in De Hooiberg (Odysseestraat 51) voor de geplaatste kinderen in Poort. Per 1 september verhuist de bso Koken & Bakken naar Duin. In de nieuwe locatie aan de Zeeduinweg (onder woontoren Kaapstad) kunnen we meer kinderen blij maken met een plekje om te koken of te bakken. De betreffende ouders zijn hier inmiddels per brief over geïnformeerd

Wilt u ons iets vertellen of vragen?

Daar bieden wij verschillende mogelijkheden voor:

 1. 1. Melden afwezigheid, opvang ruilen/aanvragen: via de OuderApp (Ouderportaal)
 2. 2. Iets melden aan de juf/meester van de (thema) BSO betreffende die dag: via een bericht in de OuderApp
 3. 3. Vragen over verandering van dagen, thema’s en andere onderwerpen: via een mail naar bso@kindercentrumalmere.nl of deduinvlinder@kindercentrumalmere.nl

Het is mogelijk dat antwoord op uw bericht vertraging oploopt indien u deze via een andere weg aan ons doorgeeft.

 


Voor vragen kunt u uiteraard contact opnemen met de locatiemanagers of directieleden.

KDV De Boerderij:
Kim Hersi 036 303 5000, keuzetoets 1

KDV/BSO De Duinvlinder:
Lianne de Jager 036 303 5000, keuzetoets 3

KDV De Zeeraket:
Veronique Okoro 036 303 5000, keuzetoets 4

BSO (De Hooiberg en de thema BSO’s):
Touda Henry/Sandra Zwartjes, 036 303 5000, keuzetoets 0 (ochtend) en 2 (middag)

Directiekantoor:
Leo en Renate van Belzen, Xandra van Boxtel, Didi Berkhof , keuzetoets 0Met vriendelijke groet,

Leo en Renate van Belzen
Directie KinderCentrumAlmere BV


kca_logo