Fijn spelen in een veilige en huiselijke omgeving!

Op onze BSO draait het in de eerste plaatst om de kinderen. hun welzijn staat voorop!
Ze hebben de hele dag op school gezeten en zijn toe aan ontspanning. Buiten is een echte hooiberg met speeltoestellen. We hebben horizontale groepen van ongeveer dezelfde leeftijd.

Algemeen

Onze visie is dat jonge kinderen in een gezellige, huiselijke omgeving moeten kunnen spelen, ontdekken en vrienden maken, maar ook dat die omgeving hen ruimte biedt om zich af en toe eens te kunnen terugtrekken. Lekker op zichzelf!

In de ruime ontspanningsruimte vinden we o.a. de tafeltennistafel, de creatieve hoek, de leeshoek, de chillruimte, de kookhoek en een Wii-spelcomputer. Ook kunnen kinderen begeleid worden in het huiswerk. Er bestaat tevens de mogelijkheid om af en toe eens een vriendje of vriendinnetje mee te nemen.

Twee leidsters of leiders begeleiden de groepen. Zij zijn pedagogisch bekwaamd.

Kleinschalig, gezellig en huiselijk

De Hooiberg bevindt zich in een Westfriese boerderij waar wij in een huiselijke omgeving een kleinschalige buitenschoolse opvang bieden. Met buitenschoolse opvang bedoelen we de voorschoolse, tussen- en naschoolse opvang.

De opvang bieden we aan in twee horizontale groepen van elk 10 kinderen. Eén groep voor kinderen van 4-8 jaar en één groep voor 8-13 jaar.

Het begrip ‘boerderij’ hebben we niet alleen in de bouw verwezenlijkt maar ook in onze inrichting en het terrein om de boerderij. Naast de boerderij staat een traditionele hooiberg met daaromheen leuke speltoestellen zoals een trampoline.

Lekker buiten spelen!

Pedagogisch kader

Voor kinderen van de BSO volgen wij het zogenaamde “Pedagogisch kader kindercentra 4-13 jaar”. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Bijzondere aandacht besteden we aan opleiding, training en begeleiding van de pedagogisch werkers. Alle pedagogisch werkers zijn in het bezit van een VVE-certificaat of in opleiding daarvoor. Een substantieel deel is HBO-opgeleid, ingedeeld in een virtueel expertisecentrum en observeren en coachen periodiek hun collega’s. Op deze manier kunnen we intern de kwaliteit bewaken en deskundig vormgeven in de doorgaande leerlijn.

Pedagogisch beleidsplan BSO De Hooiberg

Tarieven en openingstijden

Kinderen van 4 - 13 jaar
Tarief: € 7,66 per uur.

De opvang kunt u van maandag t/m vrijdag afnemen op de volgende manier:
Hele dagen: 07.00 - 18.00 of 19.00 uur

BSO De Hooiberg is geopend op maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 08:30 en van 14:00-19:00 uur
De buitenschoolse opvang is inclusief:

  • lunch
  • verse warme maaltijd
  • vers fruithapje
  • tussendoortjes

Tarieven BSO 2019

Contact

Adres

BSO De Hooiberg
Odysseestraat 51
1363 WR Almere (Poort)
route plannen

Algemeen

  036-3035000