Vanaf 1 september opent KinderCentrumAlmere (KCA) ook thema bso’s in Duin (naast de thema bso’s die al in Poort zijn)

Onder woontoren ‘Kaapstad’ en boven de toekomstige Plusmarkt heeft KCA een etage gehuurd voor 4 thema bso’s:

  • 2 x Koken & Bakken (32 kindplaatsen);
  • Handvaardigheid & Techniek (12 kindplaatsen);
  • Outdoor (12 kindplaatsen);
  • Musical en Dans (12 kindplaatsen).

Koken & Bakken bso
We krijgen 2 kook bso’s met ieder 16 kindplaatsen. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen daar onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers (PM-ers) een gevarieerd programma doorlopen, waarbij de kinderen spelenderwijs meer leren over gezonde voeding. Daarbij kunt u denken aan het voorbereiden en bereiden van allerlei gerechten uit alle windhoeken van de wereld, zoals vegetarische paella, groentewraps en pompoencake. Wij hebben in Poort ervaren dat kinderen het erg leuk vinden en soms meerdere jaren daar vertoeven.

Handvaardigheid & Techniek bso
Bso Handvaardigheid & Techniek heeft 12 kindplaatsen. In een speciaal ingerichte bso-ruimte werken de kinderen onder begeleiding aan verschillende projecten met verschillende technieken en materialen. De mogelijkheden zijn heel divers; van het maken van vogelhuisjes, windlichtjes van klei of het maken van knuffels. Kinderen leren op deze manier hun creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen.

Outdoor bso
We kijken ook uit naar de start van de Outdoor bso vanaf 1 september in Duin. Kinderen vanaf 9 jaar die in het bezit zijn van zwemdiploma A en B kunnen zich voor deze sportieve bso opgeven. Ook kinderen die minder of nog helemaal niet sporten kunnen hieraan deelnemen. Bij Outdoor bso bieden we de kinderen ‘droge en natte activiteiten’ aan. In 2021 willen we starten met mountainbiken, bootcamp, bezoek aan het klimbos en teambuilding activiteiten onder begeleiding van ALO-docenten. In 2022 zullen we dat uitbreiden met zeilen, suppen, sloepvaren en kanoën. Mogelijk zal voor deze bso een extra bijdrage worden gevraagd. Plaatsing is dan ook in goed overleg met ouders.

Musical & Dans bso
De Dans bso hebben we in 2020 geopend in Het Buurthuis in Poort. Het animo voor deze bso bleek erg groot (58 kinderen) en daarom hebben we besloten om dit ook in Duin aan te bieden, maar dan in de combinatie Musical en Dans. Daarmee zal het min of meer een combinatie van theater en dans worden.

(Kleuter)sport bso
Sporten moet natuurlijk ook in Duin kunnen en daarom bieden we dit aan in de sporthal van De Zeeraket. In principe is dit voor alle leeftijden (wel in gescheiden leeftijdsgroepen).