Nieuwsbrief september 2022 Almere

 1. Home
 2. |
 3. Nieuwsbrief
 4. |
 5. |
 6. Nieuwsbrief september 2022 Almere

Beste ouders/verzorgers,

De vakanties zijn voorbij en met hernieuwde energie is iedereen weer aan de slag gegaan (in het nieuwe schooljaar). Fijn om alle ouders en kinderen terug te zien. Een hartelijk welkom ook voor onze ouders van De Woudreus. De nieuwe bso-locatie in Nobelhorst.  In deze nieuwsbrief kijken we terug naar de mooie zomermaanden en vertellen we u over de activiteiten en plannen voor de komende periode. Mocht dit aanleiding tot opmerkingen of vragen zijn dan horen we het graag.

Algemeen

De VerbeterMeter

Halverwege september zijn de eerste enquêtes verstuurd via de VebeterMeter om de oudertevredenheid te meten. Daarop hebben al vele positieve reacties mogen ontvangen. Hartelijk dank daarvoor. Uiteraard nemen we eventuele verbeterpunten mee in onze managementoverleggen. We sturen de enquêtes op de volgende momenten:

 • Meting Kennismaking : deze vragenlijst ontvangt een ouder een week na de startdatum.
 • Meting Wenperiode: deze vragenlijst ontvangt een ouder als zijn/haar kind drie maanden gebruik maakt van de kinderopvang.
 • Meting Jaarlijks: deze vragenlijst ontvangen alle ouders één jaar na de startdatum en vervolgens jaarlijks.
 • Meting Eindevaluatie: deze vragenlijst ontvangt een ouder als de opvang wordt beëindigd.

Het kan dus goed zijn dat u nog geen enquête heeft ontvangen, maar pas de komende maanden ‘aan de beurt’ bent. Hieronder ziet u de eerste resultaten van de beoordeling van onze bso’s en kdv’s.

Chauffeurs gezocht

Wij zijn op zoek naar chauffeurs die de vers bereide maaltijden vanuit onze keuken willen bezorgen bij de locaties in Almere (inclusief Nobelhorst) en Lelystad. Het gaat om een paar uur werk in de ochtend en/of vroeg in de middag (op oproepbasis of vaste dagen). Kent u iemand, of bent u zelf geïnteresseerd, neem dan contact op met Xandra van Boxtel op ons hoofdkantoor. Wij zorgen voor de auto; de chauffeur dient wel een rijbewijs B te bezitten.

De Boerderij (KDV)

Lieke, onze groepshulp die sinds 1 augustus in dienst is, verzorgt ook al vele jaren de paardjes die in de naastgelegen weide staan. Zij heeft het paardje Romana opgehaald en meegenomen naar De Boerderij. Daar mochten de kinderen het paardje aaien.

De prachtige zomer zorgde voor veel waterpret om even lekker af te koelen. Daarna was het weer heerlijk om je uit te leven op het springkussen.

De komende periode werken we met het Uk & Puk thema ‘Eet smakelijk’. In dit thema staat ‘eten’ centraal. We gaan eten proeven en leren zo verschillende smaken als zout, zoet en zuur kennen. Wat vinden we lekker en wat is vies? De kinderen leren ook liedjes over dit thema. Zingt u thuis met ze mee?

IKC De Duinvlinder (KDV)

Ook bij De Duinvlinder hebben de kinderen volop genoten van alle wateractiviteiten. Een goede manier kom de warme dagen goed door te komen. Toen het weer wat omsloeg naar meer herfstachtige temperaturen werd de herfsttafel bij De Duinkonijnen klaar gezet om mee te spelen (zie foto).

‘Verkeer’ is het thema dat de komende periode via Uk & Puk voorbij komt. Met de kinderen ontdekken we wat een stoplicht is, hoe leuk het is om met auto’s door natte verf te rijden en welke voertuigen er allemaal zijn.

KDV De Zeeraket

Geboren

Onze collega’s Laura en Manisha zijn beiden bevallen van resp. een gezonde dochter (Lix) en zoon Musa. Beide moeders en kinderen maken het goed.

Gi-Ga-Groen (bij de kleuters)

In samenwerking met de school werken onze peuters aan het thema Gi-Ga-Groen. Als ‘groene’ kunstenaars maken zij mooie kunstwerken en leren ze over van alles uit de natuur. Na een speurtocht door het bos, hadden de peuters vervolgens voldoende materiaal gevonden om een prachtig kunstwerk te kunnen maken. Al die kunstwerken gaan we ophangen in een groen museum, dat op een later moment door de ouders bezocht kan worden.

Op reis

In de zomerperiode namen we de peuters mee op reis in een rollenspellen. Met elkaar stapten we in het vliegtuig naar Spanje, bouwden we met Kapla de toren van Pisa en hielden we een Franse proeverij, waar de kinderen enorm van hebben genoten.

Buitenschoolse Opvang

De Woudreus – Nobelhorst

In onze vorige nieuwsbrieven heeft u al kunnen lezen over onze plannen om ook buitenschoolse aan te bieden in Nobelhorst. En dat is vanaf het nieuwe schooljaar van start gegaan. We werken daarin nauw samen met IKC De Woudreus, maar kunnen ook kinderen van andere scholen in deze buurt ophalen. We zijn daar vijf middagen geopend en bieden voorlopig de bso (Kleuter)Sport aan. Uiteraard zijn de kinderen ook bij de vso en tijdens vakanties/studiedagen welkom.

 

 

 

 

 

 

Zomerkamp

Wat was het weer gezellig tijdens ons zomerkamp. De juffen en meesters hebben samen met de kinderen enorm genoten van alle activiteiten en belevenissen. Of het nu tijdens de ochtend fitness was of een optreden tijdens de bonte avond; de kinderen lieten zich van hun beste kant zien. We hebben alweer een reservering gedaan voor de een na laatste week van de zomervakantie in 2023 en wellicht komt er een tweede week. We houden u op de hoogte.

Maar ook in de andere weken en voor de kinderen die niet mee gingen op kamp hebben we leuke uitjes en activiteiten georganiseerd.

Herhaalde urgente oproep afmelden kinderen

Wij verzoeken u met klem om uw kind tijdig af te melden als hij of zij niet naar de bso komt. Helaas staan wij steeds langer op het schoolplein omdat wij kinderen missen bij het ophalen. Voordat we richting de bso kunnen vertrekken, moeten we eerst achterhalen waar deze missende kinderen zijn. Er wordt daarop telefonisch contact gezocht met de ouders. Pas als duidelijk is dat iedereen veilig thuis of elders is, kunnen onze medewerkers vertrekken.

Dit heeft tot gevolg dat wij steeds later bij de bso’s aankomen en we het gewenste programma voor die middag soms wat moeten inkorten. U begrijpt dat wij dit betreuren voor de wel aanwezige kinderen. Afmelden kan op de volgende manier:

– voor 10.30 uur afmelden via de OuderApp
– na 10.30 uur via een mail aan bsopoort@kindercentrumalmere.nl of deduinvlinder@kindercentrumalmere.nl of een telefoontje naar kantoor.

Mede namens alle bso-kinderen: heel erg bedankt voor u medewerking!

Herhaalde verzoeken:

 • (Kleuter)sport bso en zaalvoetbal bso
  Sportkleding en – schoenen zijn bij deze bso’s écht verplicht om blessures en verwondingen te voorkomen.
 • Kook bso. Kinderen bij de kook bso moeten dichte schoenen dragen en in het kader van hygiëne dienen de haren in een staart of opgestoken te zijn.
Menu