Nieuwsbrief december 2021

  1. Home
  2. |
  3. Nieuwsbrief
  4. |
  5. |
  6. Nieuwsbrief december 2021

Van de directie

Covid-19

Helaas blijft het virus hardnekkig en biedt de omikron-variant op dit moment grote zorgen. Reden voor het kabinet om de kerstvakantie een week eerder te laten starten en ook de bso’s in de week van 20 december te sluiten. Betreffende ouders hebben hierover een aparte brief ontvangen. Het vraagt veel van ons allemaal, maar we willen u hartelijk danken voor uw medewerking als het gaat om het naleven van de coronamaatregelen. Het valt soms niet mee en het duurt veel langer dan we allemaal zouden willen, maar het is fijn dat we het met elkaar kunnen doen.

Nobelhorst

Vanuit de wijken Nobelhorst, Vogelhorst en Oosterwold bereikten ons steeds meer de vraag of wij ook kinderopvang in deze wijken zouden kunnen bieden. Daar zijn wij na enig onderzoek enthousiast van geworden en we zullen dan ook in juli/augustus volgend jaar starten met een KindCentrum in een tijdelijke voorziening. De locatie komt waarschijnlijk aan het einde van de Marie Curielaan en is een samenwerkingsverband met Scholengroep Katholiek Onderwijs Flevoland/Veluwe. We houden u op de hoogte.

Samenwerking met basisschool De Droomspiegel

Vanaf 1 januari 2022 starten we een samenwerking met basisschool De Droomspiegel en zullen wij de kinderen van 4 jaar begeleiden in de instroomklas. Het betreft de kinderen die op het moment dat ze 4 jaar zijn geworden naar school mogen, maar nog geen plekje in de klas geboden kan worden. Zij starten vervolgens vanaf het nieuwe schooljaar in groep 1.

Algemeen

Facturen, vakantietegoeden en jaaropgaven

Met de invoering van ons nieuwe administratiesysteem, zijn de mogelijkheden binnen het OuderPortaal ook vergroot. Zo kunt u de verstuurde facturen terugvinden in het account van de ‘eerste’ verzorger onder ‘mijn gegevens’ –>  ‘mijn facturen’ . Ook de jaaropgave 2021 zult u daar aan het einde van het eerste kwartaal 2022 zien staan.
Voor ouders van de bso die inzage in het (resterende) vakantiesaldo wensen: hiervoor kunt u kijken onder ‘mijn tegoeden’.

KDV De Boerderij

Festiviteiten

Er valt aan het einde van het jaar altijd genoeg te vieren. Zo zijn we op 11 november met lampionnetjes door de locatie gelopen om St Maarten te vieren. Op 3 december bezocht Sinterklaas ons met twee Pieten. Leuk dat er ook wat ouders en grootouders kwamen kijken (buiten en op gepaste afstand). Onder de hooiberg hadden we een mooie stoel voor Sinterklaas neergezet, waar alle kinderen gezellig om heen zaten. Natuurlijk was er voor iedereen een cadeautje. Het zal u niet verbazen dat het thema van Uk & Puk tijdens deze weken ook Sint en Kerst is.

Sporten

Even lekker sporten! Dat hebben ‘De Varkentjes’ op 7 december gedaan bij De Duinvlinder. Een ritje in de bso-bus heen en terug maakte het uitje compleet. Alle pedagogisch medewerkers van de peutergroepen hebben overigens het certificaat voor het besturen van de bso-bus behaald.

Welkom (terug)

De afgelopen tijd zijn drie pedagogisch medewerkers bevallen van een dochter:
– Judith heette dochter Linde-Faye welkom
– Miranda is moeder van Ivy-Mae geworden en
– Marjolein is bevallen van dochter Evi.
Iedereen is in goede gezondheid en inmiddels hebben we deze collega’s ook weer welkom terug mogen heten op De Boerderij.

IKC De Duinvlinder

Nieuwbouw

We zijn blij dat inmiddels is gestart met de bouw van IKC De Duinvlinder. Ons kinderdagverblijf komt onder woontoren Rio de Janeiro. De school met de bso worden voor deze locatie gebouwd aan de Zeeduinweg. We zullen u, via onze website,  op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Lampionnenfeest

Wat hebben de kinderen genoten van hun wandeling met mooie lampionnen door de gangen om St Maarten te vieren.

Sinterklaasfeest

Tot schrik van de kinderen waren Sint en de Pieten in slaap gevallen in de sportzaal. Gelukkig werden ze na wat geklop van de kinderen op de ramen weer wakker en mochten ze per groep een bezoekje brengen aan Sinterklaas.

Kindcentrum De Zeeraket

Nieuwe locatie

Het was best even wennen met zoveel nieuwe ruimtes en gezichten, maar inmiddels heeft iedereen z’n draai gevonden en het is een fijne plek voor de kinderen en medewerkers om er te zijn. De buitenzijde is nog niet helemaal klaar en ook aan de school en sportzaal wordt nog hard gewerkt. Maar onze tuin is prachtig geworden en onlangs is een aantal prachtige, grote coniferen geplaatst. Begin volgend jaar (naar verwachting eind februari) zal ook gestart worden met het opleveren van de openbare ruimtes, zoals bestrating van de parkeervakken en verlichting.

Activiteiten

Een nieuwe locatie en al snel een drukke periode voor de kinderen door alle activiteiten. Maar het is reuze gezellig en de kinderen hebben genoten van Sinterklaas begin deze maand.

Inmiddels is het gebouw in de kerststemming gebracht; de medewerkers hebben overal prachtig versierd. In de week van 13 december organiseren we iedere dag een ‘kerstdiner’ voor de kinderen aan het einde van de middag.

Bso’s De Hooiberg, De Duinvlinder en De Zeeraket

Thema bso’s in Duin

Op 8 november zijn we gestart met de thema bso’s in Duin. Boven supermarkt Plus Duin kunnen kinderen naar de thema’s Koken & Bakken, Outdoor, Handvaardigheid & Techniek en naar Musical. Ook de ‘nieuwkomers’ Musical en Outdoor blijken een groot succes. Het is natuurlijk ook heerlijk om je te mogen verkleden en op de muziek van een bekende musical te dansen. Bij de Outdoor leven de kinderen zich buiten uit op een mountainbike, skateboard of gaan ze bijvoorbeeld boogschieten.

Overkapping bso-bus

Inmiddels rijden er 13 bso-bussen van KCA rond. Ze zijn allemaal goed te herkennen aan de groene kleur en ons logo. We zijn heel blij dat deze bussen een (doorzichtige) overkapping hebben gekregen. Dat houdt de kinderen warm en droog in deze natte maanden.

Kleutersport bij bso De Duinvlinder

Leerlingen van basisschool De Duinvlinder die ook naar de bso gaan, kunnen sinds een aantal maanden ook naar kleutersport bij de sportzaal van De Duinvlinder. Lijkt dit ook leuk voor uw kind? We horen het graag. Het wordt gegeven op maan-, dins- en donderdagen.

Kook bso bij De Zeeraket?

Dat lijkt ons leuk om op te zetten voor de 4 en 5 jarige leerlingen van De Zeeraket. Het idee is om dit in het voorjaar van start te laten gaan. Veronique of Laura horen het graag als u hierin interesse heeft..

Van de Oudercommissie

In 2021 hebben wij de cursus basistraining voor oudercommissies bij de BOinK gevolgd zodat we de ouders in 2022 nog beter kunnen vertegenwoordigen. Ook heeft een oudercommissielid deelgenomen aan de werkgroep voor de buiteninrichting van KindCentrum De Zeeraket.

Door de coronamaatregelen hebben we helaas minder contact met ouders gehad, maar hopelijk komt daar snel weer verandering in. We zitten in ieder geval niet stil. Zo kijken we welke ouderbijeenkomsten we in het nieuwe jaar kunnen organiseren en hoe we de oudercommissie zichtbaarder kunnen maken.

Heeft u ideeën hiervoor, wij horen het graag!

Voor nu rest ons u fijne feestdagen te wensen en op naar een mooi 2022!

De oudercommissie.

(oudercommissie@kindercentrumalmere.nl)

Menu