Nieuwsbrief april 2023 Almere

Beste ouders/verzorgers,

Het wordt lente en dat geeft nieuwe energie. Verschillende activiteiten, nieuwe ontwikkelingen: we vertellen u er graag meer over in deze nieuwsbrief.

Kinderdagverblijven

De Boerderij (kdv)

Kdv De Boerderij stond afgelopen periode in het teken van ziek zijn. Met het PUK thema ‘Hatsjoe’ hebben de kinderen geleerd om pleisters te plakken, prikjes te geven en te ontdekken wat ziek zijn is en wat je eraan kan doen. Op de peutergroepen waren ziekenhuiskamers gemaakt, waar PUK verzorgd werd. Het komende thema is ‘Puk viert lente’.

De directie bracht op 22 maart een werkbezoek op de locatie. Ze proefden de sfeer op alle groepen, genoten van de kinderen en spraken met medewerkers. En wat was het heerlijk om een van de kinderen bij de Lammetjes even een fles te mogen geven. Renate en Leo zijn nog steeds heel trots op deze eerste locatie van KCA en de medewerkers die daar werken.

IKC De Duinvlinder (kdv)

Nieuwbouw De Duinvlinder

Wat is er hard gewerkt de afgelopen weken, maar het resultaat mag er zijn. Een prachtig nieuw kinderdagverblijf in Duin. De kinderen moesten, net zoals de medewerkers, even wennen aan de nieuwe omgeving, maar iedereen heeft z’n draai gevonden. We duimen heel hard voor mooi weer, want het strand om de hoek lonkt.

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om te parkeren in de Duinhal zonder parkeerkosten. We zijn nog druk in overleg met de gemeente, maar dat is een stroef proces. We houden u uiteraard op de hoogte.

De kinderen van de Duinkonijnen blijven nog even op de locatie Slowakijehof, maar zijn wel naar beneden verhuisd, samen met de bso-kinderen. Hieronder een aantal foto’s van de locatie in Duin.

KindCentrum De Zeeraket (kdv)

Pasen

De kinderen hebben prachtige knutselwerkjes gemaakt voor Pasen. Zo waren er papieren eieren voor de kleinsten om te versieren en zijn er mandjes gemaakt, die gevuld konden worden met lekkere paaseitjes

Nieuwe peutergroep vanaf april 2023

De 3+ groep is van start gegaan. De kinderen hebben het reuze naar hun zin bij De Hamerhaaien, mede door alle leuke activiteiten. Zo wordt er bijvoorbeeld geoefend met het gebruiken van een plasketting, zoals ze dat ook op de basisschool doen.

Personele zaken

Een aantal collega’s van De Zeeraket is zwanger en/of bevallen. Gelukkig hebben we voor deze medewerkers vervangende collega’s kunnen aannemen.

  • We feliciteren June met de geboorte van Tyler. Moeder en kind maken het goed.
  • Wendy en Danielle zijn met zwangerschapsverlof.
  • Debbie en Lysanne gaan binnenkort met zwangerschapsverlof

Peutergym

Na de meivakantie starten wij op dinsdag en donderdag met Peutergym in de speelzaal van basisschool De Zeeraket. De lessen worden gegeven door juf Ingrid, een bekend en vertrouwd gezicht binnen KCA.Inmiddels hebben al veel kinderen de weg gevonden naar onze bso bij ’t Schrijverke. Vanaf 1 maart 2023 zal ook een ‘chill’ bso op ’t Schrijverke openen, waar de kinderen vrij kunnen spelen, tekenen of bijvoorbeeld een spelletje doen.

Schoenen uit a.u.b.

Wilt u bij binnenkomst in het gebouw uw schoenen uitdoen of hoesjes over de schoenen dragen, om de hoeveel zand in het pand zo veel mogelijk te beperken?

De schoenenkast voor de peuters is een groot succes. Zij doen netjes hun schoenen uit na het buiten spelen.

Bezoek kinderboerderij

Op vrijdag 7 april bracht de kinderboerderij ons een bezoek met een geitje, kip en een konijn. Maar de verrassing was groot toen ook de paashaas even langs kwam.

Buitenschoolse opvang

Bso De Woudreus

De kinderen zijn helemaal gewend aan de nieuwe locatie van IKC De Woudreus. En we zijn blij dat het aantal deelnemende kinderen blijft groeien. Binnenkort is het meivakantie. Denkt u eraan om op tijd extra opvang aan te vragen en uw kind af te melden op de dagen dat hij/zij niet komt? Alvast bedankt.

Opening de Pirouette 

Welkom ouders en kinderen van IKC Pirouette. Vanaf 3 april zijn de eerste kinderen gestart bij bij de bso Sport en/of Theater. Vanaf september komt er ook een bso Chillen met Handvaardigheid & Techniek bij. Uiteraard zijn ook kinderen van naburige scholen van harte welkom bij deze bso’s. We halen ze graag op uit school. Tevens wordt hard gebouwd aan de opening van een kinderdagverblijf in september.

Zomerkamp

Binnenkort ontvangt u het aanmeldingsformulier voor het zomerkamp. Dit jaar organiseren wij twee kampen (in de laatste twee weken van de zomervakantie). Op deze manier hopen we alle kinderen die mee willen, ook deze gelegenheid te bieden. Tipje van de sluier: het thema dit jaar is ‘Elfen en Trollen’

Parkeren voor bso Duin

Indien u uw kinderen wilt ophalen bij een van onze bso’s in Duin, kunt u uw auto parkeren in de Duinhal parkeergarage. Bij vertrek kunt u op vertoon van het logo van de OuderApp in uw mobiel, de uitrijkaart bij de horeca-balie laten scannen, zodat u zonder kosten kunt uitrijden.

Bezoek directie

Op maandag 6 maart jl. startte de ronde werkbezoeken van de directie bij de buitenschoolse opvang. En dus trokken zij de groene KCA-jassen aan om kinderen op te halen bij school, mee te draaien met de verschillende thema bso’s, maar vooral te genieten van alle kinderen. Zo bezochten ze de bso’s in Duin (Musical, Outdoor, Koken& Bakken, Handvaardigheid & Techniek) en de sport bso’s (zie ook de foto’s).  Ze zijn erg blij en trots op het team dat zich met zoveel plezier inzet om de kinderen een fijne middag te bezorgen.

Meivakantie

Denkt u eraan om extra opvang in de meivakantie tijdig te regelen? We organiseren weer veel leuke activiteiten. Deze kunt u aanvragen tot 19 april. Wilt u ook uw kind(eren) afmelden voor de dagen dat ze niet komen? Dan helpt ons bij de personeelsplanning en het bereiden van de juiste hoeveelheid maaltijden,

Inspectie Hooiberg

Een keer per jaar krijgen we onverwacht bezoek van de GGD. Zij inspecteren of alles aan de gestelde eisen en voorwaarden voldoet. Eigenlijk verloopt dit op alle locaties zonder problemen, maar nu ontving De Hooiberg een erg mooi rapport, ook voor de thema’s Dans en Theater die daar nu zijn gevestigd. Een prachtige opsteker voor al onze medewerkers.