IKC Pirouette is een samenwerkingsverband tussen basisschool Pirouette in Parkwijk en KinderCentrumAlmere (KCA) . Vanaf 4 september open wij daar een kinderdagverblijf. Er komen groepen van 0-2 jaar en van 2-4 jaar. We verheugen ons om ook in deze mooie wijk kinderopvang te kunnen bieden.

Adres IKC Pirouette

Iepenstraat 1-2
1326 DB Almere

Algemene contactinformatie

036 – 30 350 00
pirouette@kindercentrumalmere.nl

Algemene informatie

KinderCentrumAlmere heeft al vele jaren ervaring met kinderopvang in Almere. Gestart in Almere Poort waar nu drie kdv’s zijn en door de jaren heen zijn ook locaties geopend in Lelystad en een bso locatie in Nobelhorst.

Daarnaast werken wij ook veel samen met scholen, zowel in Poort, Nobelhorst en in Lelystad. Meestal uit deze samenwerking zich in Integraal KindCentrum (IKC).

Het kinderdagverblijf

In de school van de Pirouette worden twee ruimtes  verbouwd volgens de vereiste (kwaliteits)normen. Daarna worden ze sfeervol ingericht voor de opvang van kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Daarnaast is er ook een aparte ruimte waar de kinderen kunnen slapen.

Kinderen van 0 - 4 jaar
€9,96per uur
  • Kinderdagverblijf Pirouette zal geopend zijn van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. De dagopvang is inclusief:
  • Lunch

  • Verse warme maaltijd

  • Verse groentesnack (rauwkost) en/of fruithapje

  • Tussendoortjes

  • Luiers

De ouders brengen zelf zuigelingenvoeding mee.

Pedagogisch kader

Voor kinderen van het kdv volgen wij het zogenaamde “Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar”. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Bijzondere aandacht besteden we aan opleiding, training en begeleiding van de pedagogisch werkers. Alle pedagogisch werkers zijn in het bezit van een VVE-certificaat of in opleiding daarvoor. Een deel is hbo-opgeleid; zij coachen periodiek hun collega’s. Onze beleidsmedewerker is beheerder van een virtueel expertisecentrum. Op deze manier kunnen we intern de kwaliteit bewaken en deskundig vormgeven in de doorgaande leerlijn.

Menu